Liczba postów:90
(23.09.2016, 19:55:27)SparrowJacek napisał(a): Token, serio aż tyle można zdobyć? Bez oczywiście wykorzystywania szkieletów magów jako nieskończonego źródła doświadczenia Tylko na co potem wydawać te punkty nauki? hmm...
I musiałem się bardzo starać, żeby ten poziom wbić, starałem się jak tylko mogłem wybijać wilki, żeby nie zjadały kretoszczurów itp, a mimo to ledwo o 700 PD jakieś wyciągnąłem ten poziom, pobiwszy tylko Gora (400 PD bodajże), zostało tylko z 5 albo 6 postaci, które mógłbym okraść, jednak wszystkie wymagają chyba zbyt dużo zręczności, więc nawet z tego nie dociągnąłbym wiele.
Ale nic, teraz mając bryłę lodu i stado będę niszczył, w końcu w R2 przełamię oblężenie zamku w GD! (Zawsze chciałem to zrobić!)
Wariat... Mnie by zanudziła zbyt potężna postać.
Liczba postów:10.999
Cytat:Ale nic, teraz mając bryłę lodu i stado będę niszczył, w końcu w R2 przełamię oblężenie zamku w GD! (Zawsze chciałem to zrobić!)
jest za to specjalny bonus i dialog od Berta jak wiadomo
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
Liczba postów:637
Kea1 - dzięki temu będę miał lepszą imersję w fabułę, bo nie będę się przejmował tym stadem zębaczy/jaszczurów/orków elitów które właśnie na mnie biegną, tylko zastanawiał się, gdzie jest ten artefakt, który miał leżeć gdzieś wśród ich zmasakrowanych ciał
Taka postać jest w sumie wydaje mi się dobrą bazą i pod maga i pod myśliwego i pewnie nawet mroczny da radę z takim buildem, więc nie zostaje nic, tylko fabułę zgłębiać dalej!
Aha, jeśli chodzi o questy i doświadczenie jeszcze: straciłem 1000 XP bo byłem chamem dla męża boskiej Ariel i jak zawsze byłem sknerą i nie dałem goblinich jagód Irvinowi! Tu schowało się bonusowe jakieś 1,3k którego nie zdobyłem.
Zapamiętajcie dzień, w którym PRAWIE schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa!
Liczba postów:104
(23.09.2016, 20:02:59)Memorius napisał(a): Cytat:Ale nic, teraz mając bryłę lodu i stado będę niszczył, w końcu w R2 przełamię oblężenie zamku w GD! (Zawsze chciałem to zrobić!)
jest za to specjalny bonus i dialog od Berta jak wiadomo
U mnie nie ma już orków w R2 przy zamku, ale nie otrzymałem za to żadnego bonusu, jak on się aktywuje?
Liczba postów:445
(23.09.2016, 19:26:04)SparrowJacek napisał(a): Ufff, próbowałem udowodnić, że można zdobyć 20 poziom bez wstępowania do gildii
No no należą ci się brawa, pobiłeś rekord samego mistrza areny, czuję się normalnie zdetronizowany  z mojej strony gratulację za dokładną grę
(23.09.2016, 20:00:14)kea1 napisał(a): Wariat... Mnie by zanudziła zbyt potężna postać.
widzę że preferujesz ten sam styl gry co ja czyli postać którą nie jest ani za łatwo ani za trudno
Jestem symbolem CHWAŁY... Jestem MISTRZEM ARENY...
Nie zapomnij Wiśnia, że ja gram po raz drugi, wiem co nieco o Przeznaczeniu już, więc mogę bić rekordy jakieśtam, ale i tak nie liczy się to już w pełni ;)
Jak grałem najemnikiem to ten balans bardzo mi się podobał, aż do uzyskania ostatniej zbroi było ciężko, grupka 4 orków mogła mnie spokojnie zaszlachtować jeśli nie miałem szczęścia i satysfakcja z pokonania takiej grupki zawsze była duża. Teraz gram w sumie prawie wyłącznie dla fabuły gildii i żeby wykonać maksimum zadań(dialogi wciąż czytam, nie skippuję), odkrywając co mi za pierwszym razem uciekło, do walki nie przywiązuję większej uwagi i w sumie pierwszy raz w zyciu gram w ogóle postacią pod zręczność, co z pewnością ułatwi troszkę zbyt potężna magia wody, ale jakoś ciężko się przyzwyczaić, że zamiast stawać twarzą w twarz ze śmiercią, to szyję do wrogów z dala i uciekam jak coś pójdzie nie po mojej myśli.
Liczba postów:10.999
(24.09.2016, 00:07:02)SparrowJacek napisał(a): zbyt potężna magia wody
ona nie jest zbyt potężna tylko po raz pierwszy realnie skuteczna dla maga Wody próbującego grać pod w miarę czystego Maga
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
Liczba postów:29
(24.09.2016, 00:07:02)SparrowJacek napisał(a): i żeby wykonać maksimum zadań(dialogi wciąż czytam, nie skippuję)
Dialogi z podstawowego gothica też nie skkipujesz? Powiedz mi jak ty to robisz, że cię to nie nudzi na śmierć :D
Dialogi z podstawki skippuję akurat, tylko te co lepsze zostawiam, jak "Powiedz no, to coś z przodu twojej głowy to twarz, czy dupa?" lub te, które są związane z historią postaci/świata, bo nastawiam się też na zapamiętywanie faktów, żeby potem lepsze doznania mieć jak DK wyjdzie.
Ok Memorius, w sumie jak stara się człowiek grać bez pakowania w zręczność/siłę dużo i bez "przygwoźdź potworka do skały i potem lej go A-D-A-D..." to będzie bardzo wdzięczny za to, drugi krąg jak mniemam wystarczy na znaczną większość przypadków, więc i mag nie będzie narzekał teraz na poziom trudności.
Liczba postów:90
(23.09.2016, 20:04:56)SparrowJacek napisał(a): Kea1 - dzięki temu będę miał lepszą imersję w fabułę, bo nie będę się przejmował tym stadem zębaczy/jaszczurów/orków elitów które właśnie na mnie biegną, tylko zastanawiał się, gdzie jest ten artefakt, który miał leżeć gdzieś wśród ich zmasakrowanych ciał 
Taka postać jest w sumie wydaje mi się dobrą bazą i pod maga i pod myśliwego i pewnie nawet mroczny da radę z takim buildem, więc nie zostaje nic, tylko fabułę zgłębiać dalej!
Aha, jeśli chodzi o questy i doświadczenie jeszcze: straciłem 1000 XP bo byłem chamem dla męża boskiej Ariel i jak zawsze byłem sknerą i nie dałem goblinich jagód Irvinowi! Tu schowało się bonusowe jakieś 1,3k którego nie zdobyłem.
Jestem pod pewnymi względami masochistką, więc lubię się z takimi rzeczami męczyć, pod warunkiem, że to jest stado, a nie jedna sztuka ;)
Liczba postów:35
Mam 3 rozdział:
101 siły(z pierścieniami), 32 zręczności, 80 many, kradzież kieszonkowa, skradanie, otwieranie zamków, wszystkie umiejętności myśliwskie, trochę kowalstwa, 3 krąg, 3 poziom języków budowniczych. Wybiorę drogę wojownika...
Gildia: Mroczny Zakon, Poziom 21, 11PN.
I tu pytanie jak zwiększyć zręczność do 90pkt?(nie zużywająć dużo pn)
Liczba postów:2.942
Nad atrybutami trzeba pracować od samego początku: Kapliczki, bonusy żywnościowe, można też nauczyć się alchemii.
3R i 21 lvl? To też daje wiele do myślenia...
„Primus in orbe deos fecit timor..."
Liczba postów:35
To musiałbym wybić całą GD żeby mieć wyższy.
Liczba postów:2.942
(25.09.2016, 10:33:19)Teodor napisał(a): To musiałbym wybić całą GD żeby mieć wyższy. 
zerknij na #512 i porównaj...
„Primus in orbe deos fecit timor..."
Liczba postów:128
(25.09.2016, 10:33:19)Teodor napisał(a): To musiałbym wybić całą GD żeby mieć wyższy
Bez przesady, ja po wyjściu z jarkendaru miałem 23, a nie jestem jakoś zacięty na expienie i często zostawiam nieruszone stada potworów.
Zresztą sama GD jest w Przeznaczeniu tak mocno rozbudowana, że wykonanie wszystkich misji dostępnych w R2 daje sporo poziomów.
(25.09.2016, 10:27:01)Teodor napisał(a): I tu pytanie jak zwiększyć zręczność do 90pkt?(nie zużywająć dużo pn)
Modlitwa do Innosa, bonusy z jedzenia, można znaleźć sporo eliksirów. Warto też zdobyć pełny zestaw posłańca i pas zręczności, w sumie dają +30 do zręki.
|