Epilog - przebieg prac
Czy znacie już zakończenie tego moda czy jeszcze myślicie nad tym? Tak ogólnie to będzie ono szczęśliwe?
Odpowiedz
Wydaje mi się, że to powinno pozostać tajemnicą aż do samego końca. :)
Even if the morrow is barren of promises...
Nothing shall forestall... my return.
Odpowiedz
(23.12.2016, 13:38:02)Tituf napisał(a): Odpaliłem sobie testowaną wersję. Już sam początek wymaga pewnych zmian wizualizacyjnych. Zacząłem grać/testować i początek mnie przygnębił. Brak zadań 'przynieś mi'... 'zanieś to'... I jak tu zbudować porządnie postać?! Otworzyłem sobie piwko i tak zacząłem łazić od jednego NPC do drugiego. Z każdą gadką oczy otwierają się coraz szerzej. Może to nie tak jak u Hitchcocka - tąpnięcie na początku, ale z każdym nowym zadaniem to napięcie wzrasta. Jest dopiero może 30% gotowych zadań 'od a do z', a już gra robi wrażenie! Wiele wątków jest już w content i aż żal, że są jeszcze nie ukończone, bo mnie zżera ciekawość jak się zakończą. A to dopiero przygrywka, bo całej esencji jeszcze nie dodaliśmy do gry... Otworzyłem kolejne piwo, ale już nie z nudów...

[Obrazek: FRCitgo.jpg]

akurat brak zadań przejdź przez cała wyspę to chyba plus, mam nadzieje że nie będzie też zadań robiących kurwe z logiki (gdzie jest dobar?)
Odpowiedz
(31.12.2016, 17:42:18)Grigorian napisał(a): mam nadzieje że nie będzie też zadań robiących kurwe z logiki (gdzie jest dobar?)
jeszcze się nie narodził, coby wszystkim dogodził - zobaczy się
„Primus in orbe deos fecit timor..."

Odpowiedz
(31.12.2016, 17:44:48)Tituf napisał(a):
(31.12.2016, 17:42:18)Grigorian napisał(a): mam nadzieje że nie będzie też zadań robiących kurwe z logiki (gdzie jest dobar?)
jeszcze się nie narodził, coby wszystkim dogodził - zobaczy się

wiem :], ale zadanie polegające na znalezieniu 3  pergaminow dla dobara, mimo żeby je zdobyć i tak wychodzimy z górniczej doliny i odwiedzamy innych kowali ;p plus potem przy pomocy w ucieczce więźniów do zjednoczonego obozu dostajemy zwoje za darmo i bez wyśiłku, trochę brak tu spójności
Odpowiedz
(31.12.2016, 17:56:10)Grigorian napisał(a): p plus potem przy pomocy w ucieczce więźniów do zjednoczonego obozu dostajemy zwoje za darmo i bez wyśiłku, trochę brak tu spójności
następny mądry
jakbyś czytał dialogi jak należy i nieco miał wyobraźni to byś wiedział, że Parvez nie robi zwojów z pergaminu

co do zadań- tak, będą dokładnie takie jak te z Dobarem, więc już sobie możesz Epilog odpuścić
ekipa o tym nie mówi bo zabroniłem, ale skoro temat został poruszony to rozjaśniam to nieco
nie pasuje, trudno, wracaj do Metina bo widocznie gry wymagające nieco myślenia, biegania i kombinowania są zbyt skomplikowane dla ciebie
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL

"Only The Strong Survive!"

Odpowiedz
[quote pid='50050' dateline='1483206791']
następny mądry
jakbyś czytał dialogi jak należy i nieco miał wyobraźni to byś wiedział, że  Parvez nie robi zwojów z pergaminu

co do zadań- tak, będą dokładnie takie jak te z Dobarem, więc już sobie możesz Epilog odpuścić
ekipa o tym nie mówi bo zabroniłem, ale skoro temat został poruszony to rozjaśniam to nieco
nie pasuje, trudno, wracaj do Metina bo widocznie gry wymagające nieco myślenia, biegania i kombinowania są zbyt skomplikowane dla ciebie
[/quote]

jakiego kombinowania ? to zadania sztucznie wydłużające rozgrywkę przejdź się na drugi koniec wyspy i zanieś mu jabłko i wróć do mnie, takich zadań było multum, i proszę mnie nie obrażać sugerując że gram w metina
Odpowiedz
No to takie będą w Epilogu.
Nie czekaj.

Realnie zakończone został testy wersji VA 3 E.
Tę wersję testowali głównie Lewkooo i Wiśnia, którzy do tej pory nie mieliw tym większego doświadczenia, ale spisali się bardzo dobrze, oraz Tituf.
Wyniki są obiecujące zarówno w sferze zadaniowej ( mało błędów, dobra spójność logiczna) jak i w balansie, który wyszedł nadspodziewanie dobrze.
Nadal były błędy w wizualizacjach wynikające z pewnych niezgodności w plikach nadrzędnych głównie, ale zostało to już poprawione.
Jednak z tego powodu kolejna wersja to będzie także wersja oznaczona jako Visual - tym razem Visual Alfa 4 Epilog.
Znaczna część materiału przewidzianego na tę wersję (zadaniowa) jest już gotowa.
Gdy osiągniemy pełną gotowość jeszcze 9 zadań to złożymy i przetestujemy wersję 4.

Odpowiedz
A ile na obecną chwilę macie już gotowych zadań?

Odpowiedz
całkowicie gotowych jest 21 , dalszych 17 jest wtrakcie dokończenia oraz 1 jest gotowe ale nie wprowadzone do content z przyczyn technicznych

Odpowiedz
To ładnie wam idzie, życzę powodzenia OK

Odpowiedz
Czy będzie jakieś zadanie z Isabel w Epilogu? :)
Even if the morrow is barren of promises...
Nothing shall forestall... my return.
Odpowiedz
Troll

Wersja nr 4 planowana jest na przyszły tydzień.
Aktualnie wstawiamy realnie do gry księgi wzorowane na tych, które znacie z G2 P.
Ogólnie jest ich zrobionych ponad 20, z czego znaczna część będzie użyta do pewnego karkołomnego zadania autorstwa Michała.

W temacie Screeny z Epilogu zaprezentowana została pierwsza z wykonanych przez Titufa ksiąg, jeszcze w czerwcu ubiegłego roku.

Rozpoczęło się od kompilacji tworzenie wersji Visual Alfa 4 Epilog.
Liczymy na to, że już w niedzielę najpóźniej testerzy otrzymają do swojej dyspozycji tę wersję.
Obejmie ona łącznie 30 zadań oraz wiele innych rzeczy dodanych w ostatnim czasie z grupy "smaczki i otoczka".
No i oczywiście w końcu nowe księgi i sprawy z nimi związane.
Mamy także nadzieję , że udało się w końcu poprawić pewien dokuczliwy problem w jednym skrypcie nadrzędnym.
Nam tym upierdliwym błędem siedziałem prawie tydzień i liczę ,że tym razem już nie wystąpi.
Dobrą robotę odwalił Michał, poprawiając na bieżąco w miarę pojawiania się materiału literówki i błędy interpunkcyjne.
To bardzo usprawni pracę testerów w tym zakresie.
Testerzy przeczytają także serię nowych dialogów, w tym te, które zastąpiły pewne już z różnych powodów nieaktualne.

Odpowiedz
Czy po Epilogu, Macie Zamiar zrobić jakiegoś nowego moda czy Będziecie jakiegoś tłumaczyć?
 JESTEM KIMŚ KTO WYZWOLI CAŁĄ MYRTANĘ
 JESTEM ZERTIN PALLADYN INNOSA   
Odpowiedz
Nie, po Epilogu działalność Destiny Team zostaje zawieszona na czas nieokreślony, czyli zapewne na zawsze.
Najprawdopodobniej Przyjaciele DT dostaną jeszcze Przeznaczenie _Special Edition z poprawkami ostatnich wykrytych drobnych błędów i może pewnymi dialogami wcześniej usuniętymi z różnych powodów, w pakiecie z Epilogiem.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości