31.12.2016, 14:17:51
Czy znacie już zakończenie tego moda czy jeszcze myślicie nad tym? Tak ogólnie to będzie ono szczęśliwe?
Epilog - przebieg prac
|
31.12.2016, 14:17:51
Czy znacie już zakończenie tego moda czy jeszcze myślicie nad tym? Tak ogólnie to będzie ono szczęśliwe?
31.12.2016, 14:24:30
Wydaje mi się, że to powinno pozostać tajemnicą aż do samego końca.
![]()
Even if the morrow is barren of promises...
Nothing shall forestall... my return.
31.12.2016, 17:42:18
(23.12.2016, 13:38:02)Tituf napisał(a): Odpaliłem sobie testowaną wersję. Już sam początek wymaga pewnych zmian wizualizacyjnych. Zacząłem grać/testować i początek mnie przygnębił. Brak zadań 'przynieś mi'... 'zanieś to'... I jak tu zbudować porządnie postać?! Otworzyłem sobie piwko i tak zacząłem łazić od jednego NPC do drugiego. Z każdą gadką oczy otwierają się coraz szerzej. Może to nie tak jak u Hitchcocka - tąpnięcie na początku, ale z każdym nowym zadaniem to napięcie wzrasta. Jest dopiero może 30% gotowych zadań 'od a do z', a już gra robi wrażenie! Wiele wątków jest już w content i aż żal, że są jeszcze nie ukończone, bo mnie zżera ciekawość jak się zakończą. A to dopiero przygrywka, bo całej esencji jeszcze nie dodaliśmy do gry... Otworzyłem kolejne piwo, ale już nie z nudów... akurat brak zadań przejdź przez cała wyspę to chyba plus, mam nadzieje że nie będzie też zadań robiących kurwe z logiki (gdzie jest dobar?)
31.12.2016, 17:44:48
(31.12.2016, 17:42:18)Grigorian napisał(a): mam nadzieje że nie będzie też zadań robiących kurwe z logiki (gdzie jest dobar?)jeszcze się nie narodził, coby wszystkim dogodził - zobaczy się
„Primus in orbe deos fecit timor..."
31.12.2016, 17:56:10
(31.12.2016, 17:44:48)Tituf napisał(a):(31.12.2016, 17:42:18)Grigorian napisał(a): mam nadzieje że nie będzie też zadań robiących kurwe z logiki (gdzie jest dobar?)jeszcze się nie narodził, coby wszystkim dogodził - zobaczy się wiem :], ale zadanie polegające na znalezieniu 3 pergaminow dla dobara, mimo żeby je zdobyć i tak wychodzimy z górniczej doliny i odwiedzamy innych kowali ;p plus potem przy pomocy w ucieczce więźniów do zjednoczonego obozu dostajemy zwoje za darmo i bez wyśiłku, trochę brak tu spójności
31.12.2016, 18:53:11
(31.12.2016, 17:56:10)Grigorian napisał(a): p plus potem przy pomocy w ucieczce więźniów do zjednoczonego obozu dostajemy zwoje za darmo i bez wyśiłku, trochę brak tu spójnościnastępny mądry jakbyś czytał dialogi jak należy i nieco miał wyobraźni to byś wiedział, że Parvez nie robi zwojów z pergaminu co do zadań- tak, będą dokładnie takie jak te z Dobarem, więc już sobie możesz Epilog odpuścić ekipa o tym nie mówi bo zabroniłem, ale skoro temat został poruszony to rozjaśniam to nieco nie pasuje, trudno, wracaj do Metina bo widocznie gry wymagające nieco myślenia, biegania i kombinowania są zbyt skomplikowane dla ciebie
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
31.12.2016, 19:00:27
[quote pid='50050' dateline='1483206791']
następny mądry jakbyś czytał dialogi jak należy i nieco miał wyobraźni to byś wiedział, że Parvez nie robi zwojów z pergaminu co do zadań- tak, będą dokładnie takie jak te z Dobarem, więc już sobie możesz Epilog odpuścić ekipa o tym nie mówi bo zabroniłem, ale skoro temat został poruszony to rozjaśniam to nieco nie pasuje, trudno, wracaj do Metina bo widocznie gry wymagające nieco myślenia, biegania i kombinowania są zbyt skomplikowane dla ciebie [/quote] jakiego kombinowania ? to zadania sztucznie wydłużające rozgrywkę przejdź się na drugi koniec wyspy i zanieś mu jabłko i wróć do mnie, takich zadań było multum, i proszę mnie nie obrażać sugerując że gram w metina
31.12.2016, 19:25:25
No to takie będą w Epilogu.
Nie czekaj. Realnie zakończone został testy wersji VA 3 E. Tę wersję testowali głównie Lewkooo i Wiśnia, którzy do tej pory nie mieliw tym większego doświadczenia, ale spisali się bardzo dobrze, oraz Tituf. Wyniki są obiecujące zarówno w sferze zadaniowej ( mało błędów, dobra spójność logiczna) jak i w balansie, który wyszedł nadspodziewanie dobrze. Nadal były błędy w wizualizacjach wynikające z pewnych niezgodności w plikach nadrzędnych głównie, ale zostało to już poprawione. Jednak z tego powodu kolejna wersja to będzie także wersja oznaczona jako Visual - tym razem Visual Alfa 4 Epilog. Znaczna część materiału przewidzianego na tę wersję (zadaniowa) jest już gotowa. Gdy osiągniemy pełną gotowość jeszcze 9 zadań to złożymy i przetestujemy wersję 4.
04.01.2017, 17:02:17
całkowicie gotowych jest 21 , dalszych 17 jest wtrakcie dokończenia oraz 1 jest gotowe ale nie wprowadzone do content z przyczyn technicznych
04.01.2017, 17:36:13
Czy będzie jakieś zadanie z Isabel w Epilogu?
![]()
Even if the morrow is barren of promises...
Nothing shall forestall... my return.
04.01.2017, 17:40:14
![]() Wersja nr 4 planowana jest na przyszły tydzień. Aktualnie wstawiamy realnie do gry księgi wzorowane na tych, które znacie z G2 P. Ogólnie jest ich zrobionych ponad 20, z czego znaczna część będzie użyta do pewnego karkołomnego zadania autorstwa Michała. W temacie Screeny z Epilogu zaprezentowana została pierwsza z wykonanych przez Titufa ksiąg, jeszcze w czerwcu ubiegłego roku. Rozpoczęło się od kompilacji tworzenie wersji Visual Alfa 4 Epilog. Liczymy na to, że już w niedzielę najpóźniej testerzy otrzymają do swojej dyspozycji tę wersję. Obejmie ona łącznie 30 zadań oraz wiele innych rzeczy dodanych w ostatnim czasie z grupy "smaczki i otoczka". No i oczywiście w końcu nowe księgi i sprawy z nimi związane. Mamy także nadzieję , że udało się w końcu poprawić pewien dokuczliwy problem w jednym skrypcie nadrzędnym. Nam tym upierdliwym błędem siedziałem prawie tydzień i liczę ,że tym razem już nie wystąpi. Dobrą robotę odwalił Michał, poprawiając na bieżąco w miarę pojawiania się materiału literówki i błędy interpunkcyjne. To bardzo usprawni pracę testerów w tym zakresie. Testerzy przeczytają także serię nowych dialogów, w tym te, które zastąpiły pewne już z różnych powodów nieaktualne.
23.01.2017, 22:46:37
Czy po Epilogu, Macie Zamiar zrobić jakiegoś nowego moda czy Będziecie jakiegoś tłumaczyć?
JESTEM KIMŚ KTO WYZWOLI CAŁĄ MYRTANĘ
JESTEM ZERTIN PALLADYN INNOSA
23.01.2017, 23:03:57
Nie, po Epilogu działalność Destiny Team zostaje zawieszona na czas nieokreślony, czyli zapewne na zawsze.
Najprawdopodobniej Przyjaciele DT dostaną jeszcze Przeznaczenie _Special Edition z poprawkami ostatnich wykrytych drobnych błędów i może pewnymi dialogami wcześniej usuniętymi z różnych powodów, w pakiecie z Epilogiem.
"Only The Strong Survive!" |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|