Liczba postów:11.250
Nie było czasu na zmiany, bo zmiany nie były przewidywane w tym aspekcie.
W świecie otwartym przy zastosowaniu insertów dialogowych tak to już musi wyglądać.
Jest to obrona przed sytuacją z G2 NK, gdzie wszystko leżało od początku i akcje z wykorzystaniem itemów zazwyczaj kończyły się natychmiast po wzięciu zadania czy jego części:
Potrzebuje...
Mam...
No tobie Lewkooo chyba nie muszę tłumaczyć takich oczywistych rzeczy.
KZ z zamysłu gameplaya jest znacznie bardziej eksploracyjny od poprzednich części, stąd 40 kluczy itd.
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
Liczba postów:111
Założenie i zdjęcie "Miecz ekstraktu ducha" zaowocowało spadkiem many do -21. Jest szansa coś z tym zrobić?
Bolt Thrower
Liczba postów:218
Legenda głosi, że w zamierzchłych czasach istniała magia będąca alternatywą dla run. Może w związku z zagięciem czasoprzestrzeni coś pojawiło się w Dolinie?
Koniec kariery ~ emerytowany Arcymag Ognia
Liczba postów:2.972
(18.02.2018, 12:14:24)Michał napisał(a): Legenda głosi, że w zamierzchłych czasach istniała magia będąca alternatywą dla run.
Moja ulubiona forma walki/ataku/obrony !
(18.02.2018, 12:04:40)Zagloba25 napisał(a): Założenie i zdjęcie "Miecz ekstraktu ducha" zaowocowało spadkiem many do -21. Jest szansa coś z tym zrobić?
Podstawowa uwaga:
Jeśli zdejmowałeś miecz dodający many mając jej mniej, niż ten miecz dodaje, to taka sytuacja jest oczywista.
„Primus in orbe deos fecit timor..."
Nigdy nie miałem potrzeby kupowania tego rodzaju broni więc nie wiedziałem, jakie mam teraz możliwości? Już coś tam kombinowałem z pierścieniami i pasami żeby zwiększyć manę, bez rezultatu.
Bolt Thrower
Liczba postów:2.972
Jeśli nie masz odpowiedniego zapisu, by wrócić do sytuacji przed zdjęciem miecza, to chyba pozostaje dodanie sobie odpowiedniej wartości kodami.
„Primus in orbe deos fecit timor..."
Liczba postów:218
Gratuluję rozwiązania najłatwiejszej z 3 wielkich zagadek znajdujących się w modyfikacji.
Koniec kariery ~ emerytowany Arcymag Ognia
Wreszcie udało mi się znaleźć Lorda Andre po długich poszukiwaniach. Gdy pierwszy raz wdrapałem się na zbocza po około 11 godzinach gry znalazłem w chacie tylko list LA. Stwierdziłem zatem, że zamelinował się gdzieś indziej. Tracąc nadzieję na odnalezienie (co mogłoby być spowodowane zbugowaniem przeze mnie) po 37 godzinach stwierdziłem że szukałem już chyba wszędzie i ponownie wdrapałem się, ku mojej radości Andre stał niewzruszony niczym posąg człowieka, na posągu świata.
Bolt Thrower