Liczba postów:11.250
Ogólnie nie bardzo rozumiem tego problemu.
W wersji polskiej nikt nigdy nie zgłaszał podobnych rzeczy. Słucham panowie, co z tym jest?
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
dobra przeanalizowałem
Cytat:Нужно квест делать доступным в 4 главе
tak zresztą było w jakiejś starszej wersji i nie wiem czemu w w 151 jest to nieprawidłowo
NIE cofam wszystko
jest nielogiczność ale z innego powodu i długo by to tłumaczyć
zrobimy tak
1/zadanie pojawia się w rozdziale 4 gdy Angar jest w zamku
2/usuwamy amulet ze skrzyni w krypcie (żeby gracz nie dostał go za szybko w ramach zadania Teleporty w Górniczej Dolinie)
3/gdy otrzymujemy zadanie, to amulet jako przedmiot insertuje się na jakimś WP obok krypty (trochę w ukryciu) a nie w krypcie iw takim punkcie, żeby najpierw rzucił się w oczy sam Angar a ten zgubiony amulet później
w ten sposób po oddaniu amuletu Angar rusza w dalsza drogę i spotykamy go dopiero przy chatce Cavalorna, gdy zamierza opuścić Górniczą Dolinę
Liczba postów:2.968
(19.11.2019, 10:25:43)Memorius napisał(a): przedmiot insertuje się na jakimś WP obok krypty (trochę w ukryciu) a nie w krypcie iw takim punkcie, żeby najpierw rzucił się w oczy sam Angar
może jaskinia, w której był cieniostwór - OW_PATH_033_TO_CAVE5
„Primus in orbe deos fecit timor..."
Liczba postów:786
Сделал. У скелета-мага также удалил его амулет. Теперь ищем его только в 4 главе и ни в какой больше.
instance DIA_ANGAR_TEACH(C_Info)
{
npc = DJG_705_Angar;
nr = 3;
condition = dia_angar_teach_condition;
information = dia_angar_teach_info;
permanent = FALSE;
description = "Czy możesz mnie trenować w walce mieczem?";
};
func int dia_angar_teach_condition()
{
if(Npc_KnowsInfo(other,DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER))
{
return TRUE;
};
};
func void dia_angar_teach_info()
{
AI_Output(other,self,"DIA_Angar_Teach_15_00"); //Czy możesz mnie trenować w walce mieczem?
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_Teach_04_01"); //Mogę poprawić twoje umiejętności w walce na dwuręcznego miecza.
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_Teach_04_02"); //Lepiej mnie jest nie nikogo.
Log_CreateTopic(Topic_OutTeacher,LOG_NOTE);
B_LogEntry(Topic_OutTeacher,"Angar może nauczyć mnie lepiej posługiwać się bronią dwuręczną.");
};
instance DIA_ANGAR_TEACH2(C_Info)
{
npc = DJG_705_Angar;
nr = 800;
condition = dia_angar_teach2_condition;
information = dia_angar_teach2_info;
permanent = TRUE;
description = "Potrzebuję szkolenia w walce wręcz.";
};
func int dia_angar_teach2_condition()
{
if(Npc_KnowsInfo(other,DIA_ANGAR_TEACH))
{
return TRUE;
};
};
func void dia_angar_teach2_info()
{
AI_Output(other,self,"DIA_Angar_Teach2_15_00"); //Potrzebuję szkolenia w walce wręcz.
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_Teach2_04_01"); //Co chcesz wiedzieć?
Info_ClearChoices(dia_angar_teach);
Info_AddChoice(dia_angar_teach2,Dialog_Back,dia_angar_teach2_back);
Info_AddChoice(dia_angar_teach2,B_BuildLearnString(PRINT_Learn2h1,B_GetLearnCostTalent(other,NPC_TALENT_2H,1)),dia_angar_teach2_2h_1);
Info_AddChoice(dia_angar_teach2,B_BuildLearnString(PRINT_Learn2h5,B_GetLearnCostTalent(other,NPC_TALENT_2H,5)),dia_angar_teach2_2h_5);
};
func void dia_angar_teach2_2h_1()
{
if(B_TeachFightTalentPercent(self,other,NPC_TALENT_2H,1,100))
{
AI_Output(self,other,"DIA_DIA_Angar_Teach2_2H_1_04_00"); //Sama siła to za mało. Planuj swoje zwycięstwo.
};
Info_ClearChoices(dia_angar_teach2);
Info_AddChoice(dia_angar_teach2,B_BuildLearnString(PRINT_Learn2h1,B_GetLearnCostTalent(other,NPC_TALENT_2H,1)),dia_angar_teach2_2h_1);
Info_AddChoice(dia_angar_teach2,B_BuildLearnString(PRINT_Learn2h5,B_GetLearnCostTalent(other,NPC_TALENT_2H,5)),dia_angar_teach2_2h_5);
};
func void dia_angar_teach2_2h_5()
{
if(B_TeachFightTalentPercent(self,other,NPC_TALENT_2H,5,100))
{
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_Teach2_2H2_5_04_00"); //Jeśli przeciwników jest kilku likwiduj ich po kolei.
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_Teach2_2H2_5_04_01"); //Nie daj im czasu na to, aby złamali twoją wolę.
};
};
func void dia_angar_teach2_back()
{
};
instance DIA_AngarDJG_EXIT(C_Info)
{
npc = DJG_705_Angar;
nr = 999;
condition = DIA_AngarDJG_EXIT_Condition;
information = DIA_AngarDJG_EXIT_Info;
permanent = TRUE;
description = Dialog_Ende;
};
func int DIA_AngarDJG_EXIT_Condition()
{
return TRUE;
};
func void DIA_AngarDJG_EXIT_Info()
{
AI_StopProcessInfos(self);
};
instance DIA_AngarDJG_HALLO(C_Info)
{
npc = DJG_705_Angar;
nr = 5;
condition = DIA_AngarDJG_HALLO_Condition;
information = DIA_AngarDJG_HALLO_Info;
description = "Ja cię skądś znam...";
};
func int DIA_AngarDJG_HALLO_Condition()
{
return TRUE;
};
func void DIA_AngarDJG_HALLO_Info()
{
AI_Output(other,self,"DIA_AngarDJG_HALLO_15_00"); //Ja cię skądś znam... Jesteś Cor Angar! Byłeś Świątynnym Strażnikiem w obozie na bagnie!
AI_Output(self,other,"DIA_AngarDJG_HALLO_04_01"); //Nazywaj mnie po prostu Angarem. Odkąd Bractwo Śniącego przestało istnieć, nie używam dawnego tytułu.
AI_Output(self,other,"DIA_AngarDJG_HALLO_04_02"); //Dziwne, twoja twarz wygląda znajomo, ale nie wiem, kim jesteś.
AI_Output(other,self,"DIA_AngarDJG_HALLO_15_03"); //Wszystko w porządku?
AI_Output(self,other,"DIA_AngarDJG_HALLO_04_04"); //Ech, od jakiegoś czasu nie mogę się porządnie wyspać. To przez te koszmary...
};
func void B_SCTellsAngarAboutMadPsi()
{
if(Angar_KnowsMadPsi == FALSE)
{
AI_Output(other,self,"DIA_Angar_B_SCTellsAngarAboutMadPsi_15_00"); //Bractwo Śniącego padło ofiarą sił ciemności.
AI_Output(other,self,"DIA_Angar_B_SCTellsAngarAboutMadPsi_15_01"); //Twoi dawni kompani z obozu na bagnie snują się teraz po bezdrożach, atakując wszystko, co im stanie na drodze.
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_B_SCTellsAngarAboutMadPsi_04_02"); //O czym ty mówisz?!
};
};
func void B_SCTellsAngarAboutMadPsi2()
{
if(Angar_KnowsMadPsi == FALSE)
{
AI_Output(other,self,"DIA_Angar_B_SCTellsAngarAboutMadPsi2_15_00"); //Przeszli na stronę nieprzyjaciela, stając się bezdusznymi narzędziami zła.
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_B_SCTellsAngarAboutMadPsi2_04_01"); //Bogowie! Dlaczego byłem taki zaślepiony?! To się już nigdy nie powtórzy. Przysięgam!
B_GivePlayerXP(100);
Angar_KnowsMadPsi = TRUE;
if(HEROKNOWFORESTBASE == TRUE)
{
if(Kapitel < 4)
{
AI_Output(other,self,"DIA_Angar_B_SCTellsAngarAboutMadPsi2_15_02"); //Wierzę ci. Wielu się uratowało. Żyją tu w obozie na miejscu dawnego Klasztoru Zmiennokształtnych.
};
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_B_SCTellsAngarAboutMadPsi2_04_03"); //Tak, słyszałem o nich.
AI_Output(other,self,"DIA_Angar_B_SCTellsAngarAboutMadPsi2_15_04"); //Nie chciałbyś do nich dołączyć?
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_B_SCTellsAngarAboutMadPsi2_04_05"); //Nie. Myślę, że ten rozdział mojego życia jest już zamknięty.
};
};
};
instance DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER(C_Info)
{
npc = DJG_705_Angar;
nr = 6;
condition = DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_Condition;
information = DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_Info;
description = "Jak się tu znalazłeś?";
};
func int DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_Condition()
{
if(Npc_KnowsInfo(other,DIA_AngarDJG_HALLO))
{
return TRUE;
};
};
func void DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_Info()
{
AI_Output(other,self,"DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_15_00"); //Jak się tu znalazłeś?
if(Kapitel < 4)
{
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_04_01A"); //Po upadku magicznej Bariery ukrywałem się w górach. Potem, gdy wyrósł ten las przybyłem tutaj.
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_04_02A"); //Żeby choć na chwilę zapomnieć o nawiedzających mnie koszmarach i bólu głowy zacząłem urządzać się w tym miejscu.
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_04_06"); //Jednak nie przyniosło mi to ukojenia. Zapewne wyruszę dalej. Tu już nie mogę dłużej siedzieć.
}
else
{
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_04_04"); //Po upadku magicznej Bariery ukrywałem się w górach.
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_04_05"); //W końcu jednak miałem dosyć siedzenia tam i przybyłem do zamku, gdzie przynajmniej coś się dzieje.
};
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_04_03"); //Co gorsza, zgubiłem gdzieś amulet, który miałem od lat. Zwariuję, jeśli go nie odnajdę.
//Log_CreateTopic(TOPIC_AngarsAmulett,LOG_MISSION);
//Log_SetTopicStatus(TOPIC_AngarsAmulett,LOG_Running);
//b_logstatus(TOPIC_AngarsAmulett, LOG_Running);
//B_LogEntry(TOPIC_AngarsAmulett,"Angar zgubił swój amulet i próbuje go teraz odnaleźć.");
Info_AddChoice(DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER,Dialog_Back,DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_gehen);
Info_AddChoice(DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER,"Gdzie dokładnie zgubiłeś ten amulet?",DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_amulett);
if(SC_KnowsMadPsi == TRUE)
{
Info_AddChoice(DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER,"Bractwo śniącego padło ofiarą sił ciemności.",DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_andere);
}
else
{
Info_AddChoice(DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER,"A co się stało z pozostałymi członkami Bractwa?",DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_andere);
};
if(DJG_Angar_SentToStones == FALSE)
{
Info_AddChoice(DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER,"Co zamierzasz teraz robić?",DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_nun);
};
};
func void DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_amulett()
{
AI_Output(other,self,"DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_amulett_15_00"); //Gdzie dokładnie zgubiłeś ten amulet?
{
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_amulett_04_01"); //Gdzieś na południu, zanim trafiłem do zamku.
//B_LogEntry(TOPIC_AngarsAmulett,"Prawdopodobnie amulet znajduje się gdzieś na południu. Angar wybiera się na poszukiwania zguby.");
}
else
{
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_amulett_04_02"); //Musi być gdzieś tutaj.
//B_LogEntry(TOPIC_AngarsAmulett,"Amulet znajduje się w pobliżu kamiennego grobowca na południu Górniczej Doliny.");
};
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_amulett_04_03"); //Podejrzewam, że mi go ukradziono. Muszę go odzyskać!
};
func void DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_andere()
{
{
B_SCTellsAngarAboutMadPsi();
}
else
{
AI_Output(other,self,"DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_andere_15_00"); //A co się stało z pozostałymi członkami Bractwa?
};
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_andere_04_01"); //Ostatnia rzecz, którą pamiętam, to widok zapadającej się Bariery i towarzyszący mu przeraźliwy, paraliżujący zmysły krzyk...
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_andere_04_02"); //Padliśmy na ziemię, wijąc się z bólu, ale głos nie milkł... stawał się coraz głośniejszy.
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_andere_04_03"); //Aż nagle nastąpił koniec i wszyscy rozbiegli się w ciemną noc, wrzeszcząc jak opętani.
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_andere_04_04"); //Nigdy już ich nie zobaczyłem.
{
B_SCTellsAngarAboutMadPsi2();
};
};
func void DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_nun()
{
AI_Output(other,self,"DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_nun_15_00"); //Co zamierzasz robić dalej?
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_nun_04_01"); //Najpierw trochę odpocznę. Potem poszukam mojego amuletu.
if(Kapitel >= 4)
{
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_nun_04_02"); //Słyszałem jakieś plotki o smokach.
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_nun_04_03"); //Ludzie mówią, że wojownicy przybywają do Górniczej Doliny, by z nimi walczyć.
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_nun_04_04"); //Może się do nich przyłączę?
};
Angar_willDJGwerden = TRUE;
};
func void DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER_gehen()
{
Info_ClearChoices(DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER);
};
instance DIA_ANGAR_FOGTOWER(C_Info)
{
npc = DJG_705_Angar;
nr = 7;
condition = dia_angar_fogtower_condition;
information = dia_angar_fogtower_info;
description = "Wiesz co skrywają podziemia tej wieży?";
};
func int dia_angar_fogtower_condition()
{
//if(Kapitel < 4)
if((Npc_KnowsInfo(other,DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER)) && (Kapitel < 4))
{
return TRUE;
};
};
func void dia_angar_fogtower_info()
{
AI_Output(other,self,"DIA_Angar_FogTower_15_00"); //Wiesz co skrywają podziemia tej wieży?
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_FogTower_04_01"); //W piwnicy mieszka Natalia i zajmuje się alchemią i magią.
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_FogTower_04_02"); //Powinieneś ją pamiętać z naszego obozu na bagnach.
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_FogTower_04_03"); //Znalazła się za Barierą właśnie z powodu swoich zainteresowań. Teraz wróciła do tego.
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_FogTower_04_04"); //A i jeszcze jakaś zła magia się tam czai. Mnie to nie interesuje i nie chodzę tam.
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_FogTower_04_05"); //A leczy mnie tylko słony morski wiatr.
};
instance DIA_Angar_SCTellsAngarAboutMadPsi2(C_Info)
{
npc = DJG_705_Angar;
nr = 7;
condition = DIA_Angar_SCTellsAngarAboutMadPsi2_Condition;
information = DIA_Angar_SCTellsAngarAboutMadPsi2_Info;
description = "Bractwo Śniącego padło ofiarą sił ciemności.";
};
func int DIA_Angar_SCTellsAngarAboutMadPsi2_Condition()
{
if((SC_KnowsMadPsi == TRUE) && (Angar_KnowsMadPsi == FALSE) && Npc_KnowsInfo(other,DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER))
{
return TRUE;
};
};
func void DIA_Angar_SCTellsAngarAboutMadPsi2_Info()
{
B_SCTellsAngarAboutMadPsi();
B_SCTellsAngarAboutMadPsi2();
};
instance DIA_Angar_FOUNDAMULETT(C_Info)
{
npc = DJG_705_Angar;
nr = 7;
condition = DIA_Angar_FOUNDAMULETT_Condition;
information = DIA_Angar_FOUNDAMULETT_Info;
description = "Znalazłem twój amulet.";
};
func int DIA_Angar_FOUNDAMULETT_Condition()
{
//if(Npc_HasItems(other,ItAm_Mana_Angar_MIS) && Npc_KnowsInfo(other,DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER))
if(Npc_HasItems(other,ItAm_Mana_Angar_MIS) && Npc_KnowsInfo(other,DIA_Angar_DJG_ANWERBEN))
{
return TRUE;
};
};
func void B_AngarsAmulettAbgeben()
{
AI_Output(other,self,"DIA_Angar_FOUNDAMULETT_15_00"); //Znalazłem twój amulet.
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_FOUNDAMULETT_04_01"); //Dzięki! Już straciłem nadzieję, że go jeszcze zobaczę!
B_GiveInvItems(other,self,ItAm_Mana_Angar_MIS,1);
DJG_AngarGotAmulett = TRUE;
b_logstatus(TOPIC_AngarsAmulett, LOG_SUCCESS);
B_LogEntry(TOPIC_AngarsAmulett,"Zwróciłem Angarowi jego zagubiony amulet.");
//Log_SetTopicStatus(TOPIC_AngarsAmulett,LOG_SUCCESS);
B_GivePlayerXP(500);
};
func void DIA_Angar_FOUNDAMULETT_Info()
{
B_AngarsAmulettAbgeben();
Info_AddChoice(DIA_Angar_FOUNDAMULETT,"Dlaczego tak bardzo ci na nim zależy?",DIA_Angar_FOUNDAMULETT_besonders);
Info_AddChoice(DIA_Angar_FOUNDAMULETT,"Co zamierzasz teraz zrobić?",DIA_Angar_FOUNDAMULETT_nun);
};
func void DIA_Angar_FOUNDAMULETT_besonders()
{
AI_Output(other,self,"DIA_Angar_FOUNDAMULETT_besonders_15_00"); //Dlaczego tak bardzo ci na nim zależy?
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_FOUNDAMULETT_besonders_04_01"); //Dostałem go w prezencie...
AI_Output(other,self,"DIA_Angar_FOUNDAMULETT_besonders_15_02"); //Rozumiem.
};
func void DIA_Angar_FOUNDAMULETT_nun()
{
AI_Output(other,self,"DIA_Angar_FOUNDAMULETT_nun_15_00"); //Co zamierzasz robić dalej?
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_FOUNDAMULETT_nun_04_01"); //Wynieść się z tej przeklętej doliny!
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_FOUNDAMULETT_nun_04_02"); //Kto wie - może się jeszcze kiedyś spotkamy. Bywaj!
Npc_ExchangeRoutine(self,"LeavingOW");
};
instance DIA_Angar_DJG_ANWERBEN(C_Info)
{
npc = DJG_705_Angar;
nr = 8;
condition = DIA_Angar_DJG_ANWERBEN_Condition;
information = DIA_Angar_DJG_ANWERBEN_Info;
description = "Może mógłbym ci jakoś pomóc?";
};
func int DIA_Angar_DJG_ANWERBEN_Condition()
{
//if(Npc_KnowsInfo(other,DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER) && (DJG_AngarGotAmulett == FALSE))
if(Npc_KnowsInfo(other,DIA_Angar_WIEKOMMSTDUHIERHER) && (DJG_AngarGotAmulett == FALSE) && (Kapitel == 4))
{
return TRUE;
};
};
func void DIA_Angar_DJG_ANWERBEN_Info()
{
AI_Output(other,self,"DIA_Angar_DJG_ANWERBEN_15_00"); //Może mógłbym ci jakoś pomóc?
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_DJG_ANWERBEN_04_01"); //Czemu nie. Żadna pomoc nie zaszkodzi.
//new
Log_CreateTopic(TOPIC_AngarsAmulett,LOG_MISSION);
b_logstatus(TOPIC_AngarsAmulett, LOG_Running);
B_LogEntry(TOPIC_AngarsAmulett,"Angar zgubił swój amulet i próbuje go teraz odnaleźć.");
//end
{
Info_AddChoice(DIA_Angar_DJG_ANWERBEN,"Muszę już iść.",DIA_Angar_DJG_ANWERBEN_gehen);
Info_AddChoice(DIA_Angar_DJG_ANWERBEN,"A gdzie zamierzasz szukać?",DIA_Angar_DJG_ANWERBEN_wo);
Info_AddChoice(DIA_Angar_DJG_ANWERBEN,"Kiedy zamierzasz wyruszyć?",DIA_Angar_DJG_ANWERBEN_wann);
};
if((Angar_willDJGwerden == TRUE) && (Kapitel >= 4))
{
Info_AddChoice(DIA_Angar_DJG_ANWERBEN,"A co z Łowcami Smoków?",DIA_Angar_DJG_ANWERBEN_DJG);
};
};
func void DIA_Angar_DJG_ANWERBEN_DJG()
{
AI_Output(other,self,"DIA_Angar_DJG_ANWERBEN_DJG_15_00"); //A co z Łowcami Smoków?
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_DJG_ANWERBEN_DJG_04_01"); //Porozmawiam z nimi później. Może przyda im się ktoś taki jak ja.
};
func void DIA_Angar_DJG_ANWERBEN_wann()
{
AI_Output(other,self,"DIA_Angar_DJG_ANWERBEN_wann_15_00"); //Kiedy zamierzasz wyruszyć?
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_DJG_ANWERBEN_wann_04_01"); //Jak tylko odzyskam siły.
//new
B_LogEntry(TOPIC_AngarsAmulett,"Angar wybiera się na poszukiwania zguby.");
};
func void DIA_Angar_DJG_ANWERBEN_wo()
{
AI_Output(other,self,"DIA_Angar_DJG_ANWERBEN_wo_15_00"); //A gdzie zamierzasz szukać?
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_DJG_ANWERBEN_wo_04_01"); //Pójdę na południe, tam, skąd przybyłem.
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_DJG_ANWERBEN_wo_04_02"); //Jest tam pewna jaskinia otoczona głazami, a w niej grobowiec...
//new
B_LogEntry(TOPIC_AngarsAmulett,"Prawdopodobnie amulet znajduje się gdzieś na południu.");
};
func void DIA_Angar_DJG_ANWERBEN_gehen()
{
AI_Output(other,self,"DIA_Angar_DJG_ANWERBEN_gehen_15_00"); //Muszę już iść.
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_DJG_ANWERBEN_gehen_04_01"); //Uważaj na siebie.
};
instance DIA_AngarDJG_WASMACHSTDU(C_Info)
{
npc = DJG_705_Angar;
nr = 9;
condition = DIA_AngarDJG_WASMACHSTDU_Condition;
information = DIA_AngarDJG_WASMACHSTDU_Info;
description = "Coś nie tak?";
};
func int DIA_AngarDJG_WASMACHSTDU_Condition()
{
if((Npc_GetDistToWP(self,"OW_DJG_WATCH_STONEHENGE_01") < 8000) && Npc_KnowsInfo(other,DIA_Angar_DJG_ANWERBEN) && (DJG_AngarGotAmulett == FALSE))
{
return TRUE;
};
};
func void DIA_AngarDJG_WASMACHSTDU_Info()
{
AI_Output(other,self,"DIA_AngarDJG_WASMACHSTDU_15_00"); //Coś nie tak?
AI_Output(self,other,"DIA_AngarDJG_WASMACHSTDU_04_01"); //Słyszysz to? Nigdy w życiu nie słyszałem czegoś tak przerażającego.
AI_Output(other,self,"DIA_AngarDJG_WASMACHSTDU_15_02"); //Nie wiem, o czym mówisz! Ja nic nie słyszę.
AI_Output(self,other,"DIA_AngarDJG_WASMACHSTDU_04_03"); //Wszystko tu cuchnie śmiercią i zniszczeniem. Wejścia do tej krypty strzegą odrażające istoty.
AI_Output(self,other,"DIA_AngarDJG_WASMACHSTDU_04_04"); //To kryjówka mrocznej, złowrogiej siły, której poddani nawiedzają nasz świat.
AI_Output(self,other,"DIA_AngarDJG_WASMACHSTDU_04_05"); //Jestem prawie pewien, że mój amulet jest gdzieś tutaj.
//new
Wld_InsertItem(ItAm_Mana_Angar_MIS,"FP_ITEM_AMULET_ANGAR");
//end
if(Angar_willDJGwerden == TRUE)
{
Info_AddChoice(DIA_AngarDJG_WASMACHSTDU,"Rozmawiałeś już z Łowcami Smoków?",DIA_AngarDJG_WASMACHSTDU_DJG);
};
};
func void DIA_AngarDJG_WASMACHSTDU_DJG()
{
AI_Output(other,self,"DIA_AngarDJG_WASMACHSTDU_DJG_15_00"); //Rozmawiałeś już z Łowcami Smoków?
AI_Output(self,other,"DIA_AngarDJG_WASMACHSTDU_DJG_04_01"); //Tak, ale spodziewałem się towarzystwa na kształt mojego dawnego Bractwa.
AI_Output(self,other,"DIA_AngarDJG_WASMACHSTDU_DJG_04_02"); //Tymczasem ci łowcy to dzika zgraja bezmózgich osiłków. To nie dla mnie.
};
instance DIA_AngarDJG_WHATSINTHERE(C_Info)
{
npc = DJG_705_Angar;
nr = 10;
condition = DIA_AngarDJG_WHATSINTHERE_Condition;
information = DIA_AngarDJG_WHATSINTHERE_Info;
description = "Co się kryje w tej jaskini za skałami?";
};
func int DIA_AngarDJG_WHATSINTHERE_Condition()
{
if(Npc_KnowsInfo(other,DIA_AngarDJG_WASMACHSTDU) && (DJG_AngarGotAmulett == FALSE))
{
return TRUE;
};
};
func void DIA_AngarDJG_WHATSINTHERE_Info()
{
AI_Output(other,self,"DIA_AngarDJG_WHATSINTHERE_15_00"); //Co się kryje w tej jaskini za skałami?
AI_Output(self,other,"DIA_AngarDJG_WHATSINTHERE_04_01"); //Coś nie pozwala mi zbliżyć się do wejścia!
AI_Output(self,other,"DIA_AngarDJG_WHATSINTHERE_04_02"); //Jaskini strzeże magiczna istota. Widziałem ją w nocy, jak przeczesywała okolicę. To straszne... odrażające stworzenie.
AI_Output(self,other,"DIA_AngarDJG_WHATSINTHERE_04_03"); //Sunie w tę i z powrotem, między drzewami, i wydaje się, że wysysa życie ze wszystkiego, do czego się zbliży.
};
instance DIA_AngarDJG_WANTTOGOINTHERE(C_Info)
{
npc = DJG_705_Angar;
nr = 11;
condition = DIA_AngarDJG_WANTTOGOINTHERE_Condition;
information = DIA_AngarDJG_WANTTOGOINTHERE_Info;
description = "Chodźmy dalej.";
};
func int DIA_AngarDJG_WANTTOGOINTHERE_Condition()
{
if(Npc_KnowsInfo(other,DIA_AngarDJG_WHATSINTHERE) && (DJG_AngarGotAmulett == FALSE))
{
return TRUE;
};
};
func void DIA_AngarDJG_WANTTOGOINTHERE_Info()
{
AI_Output(other,self,"DIA_AngarDJG_WANTTOGOINTHERE_15_00"); //Chodźmy dalej.
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_WASISTLOS_04_01"); //Nie mogę iść z tobą dalej.
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_WASISTLOS_04_02"); //Coś mi mówi, że nie wyjdę z tego żywy.
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_WASISTLOS_04_03"); //Nie potrafię tego wytłumaczyć, ale...
{
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_WASISTLOS_04_04"); //Muszę czym prędzej opuścić to przeklęte miejsce, zanim podzielę los moich dawnych kompanów.
}
else
{
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_WASISTLOS_04_05"); //Za każdym razem, gdy stawiam czoła tym... upiorom... czuję się, jakbym walczył z własnymi braćmi.
};
};
instance DIA_Angar_WHYAREYOUHERE(C_Info)
{
npc = DJG_705_Angar;
nr = 15;
condition = DIA_Angar_WHYAREYOUHERE_Condition;
information = DIA_Angar_WHYAREYOUHERE_Info;
description = "Angar? Co ty tu robisz?";
};
func int DIA_Angar_WHYAREYOUHERE_Condition()
{
if(Npc_GetDistToWP(self,"OW_CAVALORN_01") < 1000)
{
return TRUE;
};
};
func void DIA_Angar_WHYAREYOUHERE_Info()
{
AI_Output(other,self,"DIA_Angar_WHYAREYOUHERE_15_00"); //Angar? Co ty tu robisz?
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_WHYAREYOUHERE_04_01"); //Byłem w drodze na Przełęcz, gdy nagle natknąłem się na bandę orków. Już myślałem, że się nie wywinę!
AI_Output(self,other,"DIA_Angar_WHYAREYOUHERE_04_02"); //Odczekam trochę i spróbuję znowu. Zobaczymy się po drugiej stronie!
};
instance DIA_Angar_PICKPOCKET(C_Info)
{
npc = DJG_705_Angar;
nr = 900;
condition = DIA_Angar_PICKPOCKET_Condition;
information = DIA_Angar_PICKPOCKET_Info;
permanent = TRUE;
description = Pickpocket_60;
};
func int DIA_Angar_PICKPOCKET_Condition()
{
return C_Beklauen(57,55);
};
func void DIA_Angar_PICKPOCKET_Info()
{
Info_ClearChoices(DIA_Angar_PICKPOCKET);
Info_AddChoice(DIA_Angar_PICKPOCKET,Dialog_Back,DIA_Angar_PICKPOCKET_BACK);
Info_AddChoice(DIA_Angar_PICKPOCKET,DIALOG_PICKPOCKET,DIA_Angar_PICKPOCKET_DoIt);
};
func void DIA_Angar_PICKPOCKET_DoIt()
{
B_Beklauen();
};
func void DIA_Angar_PICKPOCKET_BACK()
{
};
Ur-Trall
1529. После этого предложения Флавио говорит – Хорошо, спасибо тебе. Что звучит несколько нелогично. Здесь будто бы не хватает одного или несколько предложений, после которых Флавио нам говорит – Хорошо, спасибо тебе. Нужно дописать или вернуть оставшиеся предложения.
FUNC void DIA_Addon_Flavio_SPRAWA1_Info()
{
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Flavio_SPRAWA1_15_00"); //Słyszałem, że jesteś wyzyskiwany przez Aarona.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Flavio_SPRAWA1_03_01"); //Mów ciszej! Jeszcze nas usłyszy.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Flavio_SPRAWA1_03_02"); //Tak, Aaron wykorzystuje to, że jestem słabszy od niego i przychodzi tu codziennie po haracz.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Flavio_SPRAWA1_03_03"); //Mam mu płacić 50 bryłek złota dziennie, żeby mnie nie pobił.
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Flavio_SPRAWA1_15_04"); //A to sukinsyn...
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Flavio_SPRAWA1_03_05"); //Dobra, dzięki.
B_LogEntry(TOPIC_KRYSZTALY_CAVALORN,"Informacja od Snipesa się potwierdziła. Czas zaszantażować Aarona.");
B_GivePlayerXP (50);
}; 1533. Земляного голема можно убить также Когтем Белиара.
1536. Меч Удар Лапы имеет тот же урон, что и меч Шрама. Но дело в том, что в Готике 1 Меч Шрама являлся самым сильным одноручником в игре и урон его был выше меча Бартоло. Нужно либо понизить параметры меча Бартоло, либо повысить параметры меча Шрама, поскольку меч Шрама был лучше меча Бартоло.
Cytat:AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Flavio_SPRAWA1_15_04"); //A to sukinsyn...
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Flavio_SPRAWA1_03_05"); //Dobra, dzięki.
faktycznie, czegoś tu brakuje, możliwe że coś przepadło przy skryptowaniu
zobimy po prostu tak
AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Flavio_SPRAWA1_15_04"); //A to sukinsyn...
[b]AI_Output (other, self ,"DIA_Addon_Flavio_SPRAWA1_15_05"); //Zobaczę, co da się zrobić w tej sprawie.
AI_Output (self, other ,"DIA_Addon_Flavio_SPRAWA1_03_06"); //Dobra, dzięki.[/b]
co do golema to jest to szczególny wyjątek - nie pamiętam jak to tam było w zadaniu - słucham coz tym zrobimy?
Cytat:1536
w zasadzie uwaga słuszna - możesz tam zwiększyć jego parametry trochę
Земляной голем имеет защиту от всего, кроме от повреждения Damage_Fly, его убивать надо свитками Кулак Ветра.
Но коготь Белиара имеет шанс нанести урон магией, который пробивает этого Голема. Сейчас я пробую исправить это, чтобы его можно было убить только со свитка.
Ur-Trall
1813. Непонятно, к чему эта фраза? И что ни вы, ни Изгнанные. И какие вдруг Разумные? Пояснений желательно к этой фразе.
1815. К чему эта фраза была сказана? Опять собственный перевод? Я лично нифига отсюда ничего не понял. Кто формирует тогда реальность, к чему он сказал эту фразу? Что они тогда вообще умеют, как собрались его убивать, если не могут ни черта?
AI_Output(self,other,"DIA_Salar_VnovHello_14_00"); //Tak. Znów się spotykamy potomku Starożytnych i Pradawnych.
AI_Output(self,other,"DIA_Salar_VnovHello_14_01"); //Tym razem nie będę jednak tak łaskawy jak poprzednio i zabiorę ci twoje nędzne życie.
AI_Output(self,other,"DIA_Salar_VnovHello_14_02"); //Spóźniłeś się. Lord Raudor zakończył już rytuał i teraz los Khorinis i całej Myrtany jest przesądzony.
AI_Output(self,other,"DIA_Salar_VnovHello_14_03"); //A ty byłeś i zostaniesz tylko marionetką w rękach Wyższych i Mądrzejszych.
AI_Output(self,other,"DIA_Salar_VnovHello_14_04"); //Gdy Wyżsi decydują, że nadszedł twój czas śmierci, musisz po prostu przyjąć swój los.
AI_Output(other,self,"DIA_Salar_VnovHello_15_05"); //Mylisz się. Zniszczę ciebie i cały Kult, razem z tym waszym Raudorem.
AI_Output(other,self,"DIA_Salar_VnovHello_15_06"); //Nie jesteście ani Wyżsi, ani Mądrzejsi. Jesteście takimi samymi pionkami, jakimi nazywacie mnie.
AI_Output(other,self,"DIA_Salar_VnovHello_15_07"); //To Beliar dążący do śmierci i zniszczenia naszego świata kieruje wami, aby osiągnąć swoje cele.
AI_Output(self,other,"DIA_Salar_VnovHello_14_08"); //Twoje zabłądzenie graniczy z głupotą, Czysta Krew. Ale to już i tak nieważne.
AI_Output(self,other,"DIA_Salar_VnovHello_14_09"); //Rozglądasz się za swoimi Strażnikami?
AI_Output(self,other,"DIA_Salar_VnovHello_14_10"); //Na próżno. Odeszli w niebyt, gdy tylko pojawili się w Wieżach.
AI_Output(self,other,"DIA_Salar_VnovHello_14_11"); //Naiwnością jest wątpić w to, że to MY kształtujemy magiczną rzeczywistość w naszym Sanktuarium.
AI_Output(self,other,"DIA_Salar_VnovHello_14_12"); //Ta rozmowa dobiegła końca. Szykuj się na śmierć!
AI_Output(self,other,"DIA_Salar_VnovHello_14_00"); //Ну, вот мы и встретились вновь, потомок древних!
AI_Output(self,other,"DIA_Salar_VnovHello_14_01"); //Но на этот раз я не буду столь добр и заберу твою никчемную жизнь!
AI_Output(self,other,"DIA_Salar_VnovHello_14_02"); //Ты опоздал. Лорд Раудор закончил ритуал и теперь судьба этого острова и всей Миртаны уже предрешена.
AI_Output(self,other,"DIA_Salar_VnovHello_14_03"); //А ты всего лишь был и останешься марионеткой в руках Высших и Мудрейших.
AI_Output(self,other,"DIA_Salar_VnovHello_14_04"); //И когда Высшие решают, что тебе пора умереть, ты должен просто принять свою участь.
AI_Output(other,self,"DIA_Salar_VnovHello_15_05"); //Ты ошибаешься. Я уничтожу тебя и весь Культ, вместе с вашим Раудором.
AI_Output(other,self,"DIA_Salar_VnovHello_15_06"); //Ни вы, ни Изгнанные, ни Разумные. Вы такие же пешки, как меня называете.
AI_Output(other,self,"DIA_Salar_VnovHello_15_07"); //Именно Белиар стремится к смерти и разрушению нашего мира и ведет вас к достижениям ваших целей.
AI_Output(self,other,"DIA_Salar_VnovHello_14_08"); //Твое заблуждение граничит с глупостью, Чистая кровь. Но это уже не важно.
AI_Output(self,other,"DIA_Salar_VnovHello_14_09"); //Ты ищешь своих Стражей?
AI_Output(self,other,"DIA_Salar_VnovHello_14_10"); //Напрасно. Они ушли в забвение, как появились мы в башнях.
AI_Output(self,other,"DIA_Salar_VnovHello_14_11"); //Наивно сомневаться в том, что мы формируем магическую реальность в нашем святилище.
AI_Output(self,other,"DIA_Salar_VnovHello_14_12"); //Время разговоров закончено. Готовься к смерти!
AI_Output(other,self,"DIA_Salar_VnovHello_15_06"); //Ни вы, ни Изгнанные, ни Разумные. Вы такие же пешки, как меня называете.
powinno być raczej
AI_Output(other,self,"DIA_Salar_VnovHello_15_06"); //Ни вы, ни Высшие, ни Мудрейшие. Вы такие же пешки, как меня называете.
Cytat:AI_Output(self,other,"DIA_Salar_VnovHello_14_11"); //Наивно сомневаться в том, что этo мы формируем магическую реальность в нашем святилище.
Tak będzie bardziej dobitnie.
I czego tu nie rozumieć? Mało to tam tego paskudztwa siedzie wieży?. Siedzą sobie i kształtują, bo co mają innego do roboty?
Wróć
AI_Output(other,self,"DIA_Salar_VnovHello_15_06"); //Bы ни Высшие, ни Мудрейшие. Вы такие же пешки, как меня называете.
tak powinno być
Liczba postów:24
08.12.2019, 20:54:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.12.2019, 20:57:05 przez kazus.)
(05.12.2019, 19:20:25)Memorius napisał(a): AI_Output(other,self,"DIA_Salar_VnovHello_15_06"); //Ни вы, ни Изгнанные, ни Разумные. Вы такие же пешки, как меня называете.
powinno być raczej
AI_Output(other,self,"DIA_Salar_VnovHello_15_06"); //Ни вы, ни Высшие, ни Мудрейшие. Вы такие же пешки, как меня называете.
Ну да, здесь больше не понравилось обращение. В русской озвучке звучат Высшие, а тут непонятно откуда взялись Изгнанные. Высшие и Изгнанные так понял это два разных культа. Тут понятия не стоит путать и всё должно быть точно. Про пешку просто громко звучит. Похоже на выплеск эмоций ГГ.
Вопросы: Квест Кольцо Культа. Поговорил с парланом о Кольце, куда дальше идти. В домах ничег оне нашёл, диалоговос Лестером и Мильтеном нет. Ксардаса уже тоже нет.
Убил по квесту Имперанона первого воина Эридиума. Больше диалогов ни с кем из Тёмного ордена нет. Что делать дальше? Ждать 5 главы?
Liczba postów:2.968
(08.12.2019, 20:54:25)kazus napisał(a): Убил по квесту Имперанона первого воина Эридиума. Больше диалогов ни с кем из Тёмного ордена нет. Что делать дальше? Ждать 5 главы?
wojowników jest trzech - szukaj pozostałych w bliskiej okolicy pierwszego wojownika (okolica latarni)
(08.12.2019, 20:54:25)kazus napisał(a): Квест Кольцо Культа.
tu chyba trzeba mieć dialog z Saturasem o pancerzu z rudy i wtedy zagada też Myxir
„Primus in orbe deos fecit timor..."
Liczba postów:176
Поздравляю N1kX и разработчиков мода с предрелизом русской версии!
Класс!Супер!
А на РПГРаше и других ресурсах будет размещение?
|