Epilog - przebieg prac
Napiszę parę słów, jak przebiegają moje testy, bo może to kogoś zainteresuje.
Nawet znając fabułę, wciągnąłem się w to granie. Modyfikacja jest wymagająca i dla wszystkich narzekających na Przeznaczenie, może być dużym wyzwaniem. Jednym z założeń było utrzymać gracza przed monitorem jak najdłużej i muszę powiedzieć, że chyba się nam to uda. Jeden zen Khorinis sprawia, że akcja jest bardzo wartka, a gracz nie ma czasu na nudę. Rozwój postaci wymaga tu uwagi, bo znowu musimy zadbać o wszystkie niemal atrybuty... Są na szczęście bonusy, mikstury ect Dziennik, jak w Przeznaczeniu... zapełniony po brzegi. Staty, jeśli kogoś interesują, podam niebawem.
„Primus in orbe deos fecit timor..."

Odpowiedz
No to wszystko się zgadza. Na taki Epilog właśnie czekamy  OK
Odpowiedz
Stopniowo podchodzimy do finału testów tej wersji.
Opinie mam nadzieję, wyrażą tu testerzy, od siebie powiem tylko, że jest dobrze.
Wychwycone zostały i poprawione wszystkie błędy, w tym jeden bardzo uciążliwy, wynikający z powiązań skryptów nadrzędnych.
Jedno zadanie, niestety, które robiliśmy przez kilka miesięcy z przerwami, nie wypaliło w fazie finałowej ze względu na poziom skomplikowania innowacyjnych skryptów i tu musimy sporo wyrzucić do kosza i napisać to od nowa.
Pewne gigantyczne zadanie, przygotowane całkowicie przez Michała (skrypty, dialogi) z moim minimalnym udziałem w korektach wyszło niemal bezbłędnie dla Michała doprawdy wielkie brawa za talent modderski.

Myślę, że testerzy parę słów własnych wrażeń tu też napiszą.
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL

"Only The Strong Survive!"

Odpowiedz
Bardzo dobrze, powodzenia!

Odpowiedz
sądzę że Expiarz, Czytelnik Dialogów , Eksplorator grający pierwszy raz nie skończy Epilogu w 40 godzin.

Odpowiedz
Hmm, nieźle. Czas gry jest zadziwiający.
Kiedyś o to w ogóle pytałem, ale chyba nie otrzymałem odpowiedzi. Jak to w ogóle wygląda z przedmiotami rozrzuconym luźno po świecie? Będzie się dało dzięki eksploracji znaleźć coś wartościowego? W sensie zdaję sobie sprawę, że pewnie co ciekawsze rzeczy Bezi wyzbierał w Przeznaczenie i jest to nawet fabularnie i logicznie wskazane, żeby nic co miało jakąś większa wartość, na ziemi nie leżało, ale... Z drugiej strony może to nieco zniechęcić gracza do badania każdego zaułka, bo zaglądanie w każdy kąt nie sprawia frajdy, jeśli nic z tego nie wynika, a jedynym efektem eksploracji jest tak de facto stracony czas.
Odpowiedz
większość rzeczy, jak zwoje, mikstury, lepsze bronie itd jest usunięta
pozostały pewne inne przedmioty i dodane zostały w ograniczonej liczbie inne, nowe o róznym stopniu znaczenia
ponadto gracz bedzie ZMUSZONY do dokładnej eksploracji z przyczyn balansowych, ale tu nic więcej nie powiem

Odpowiedz
Parę dni temu udało mi się skończyć testy. Grałem około 30 h i jak już udało mi się przysiąść porządnie to nie było mnie 10h. Misje są świetne, a co najważniejsze cholernie wciągają i ciężko się oderwać chociaż na chwilę, a najlepszych questow jeszcze nie ma :> Balans jest naprawdę dobrze zrobiony, a początek gry może sprawić spore problemy nawet weteranom. Oczywiście jest też coś dla fanów świecących broni :p Nie ma co tu więcej pisać. Napewno się nie zawiedziecie I od komputera odejdziecie dopiero jak skończycie Epilog :>
[Obrazek: qAYZlrP.gif]
Odpowiedz
Jak na razie lista chętnych do zagrania w Epilog w Klubie jest bardzo skromna.
Fakt, gra jest według opinii testerów i pozostałych członków DT więcej niż trudna, ale to chyba nie powinno nikogo zrażać.
Ci co się zgłoszą dostaną Epilog zapewne w maju.
Pozostali - być może w roku przyszłym albo wcale.

Odpowiedz
(10.03.2017, 16:16:05)Memorius napisał(a): Jak na razie lista chętnych do zagrania w Epilog w Klubie jest bardzo skromna.
Chętnych czy godnych?
Odpowiedz
(10.03.2017, 16:33:07)Token napisał(a):
(10.03.2017, 16:16:05)Memorius napisał(a): Jak na razie lista chętnych do zagrania w Epilog w Klubie jest bardzo skromna.
Chętnych czy godnych?

Właśnie, trafne pytanie.
Odpowiedz
jakie są kryteria tego "żem godzien"?

Odpowiedz
Ja nie wiem. To wy ustalacie zasady. Stąd moja ciekawość.
Odpowiedz
ja napisałem chętnych nie godnych
na razie skupiamy się w teamie nad takim kryterium, tym bardziej ze liczba zgłoszeń jest mizerna
może niemal wszyscy mają na Epilog wyjebane i należy zastosować system dopłat by ktoś łaskawie pobrał i zagrał?

Odpowiedz
Od razu mówię, że to nie jest żaden atak, tylko czysta analiza sytuacji.
Zbanowaliście za małą aktywność zapewne kilku potencjalnych graczy. Do tego, tworząc dość zamkniętą grupę ludzi godnych do korzystania z forum, w znacznym stopniu ograniczyliście promocję moda (choćby na zasadzie, że jedna osoba drugiej powie, że będzie taki, a taki mod). Nie ma co się dziwić, że liczba chętnych nie jest oszałamiająca.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości