Epilog - przebieg prac
Dobra robota Panowie. :>
Odpowiedz
Tak, chapeau  OK
Odpowiedz
Super. Czekamy na premierę.
Odpowiedz
Content jest gotowy i godzinę temu poszedł do Proroka do kompilacji.

Content ma rozmiar 6,16 MB ( na dysku 9,95 MB ) i zawiera 1493 pliki w 37 folderach
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL

"Only The Strong Survive!"

Odpowiedz
Jak wygląda Epilog od strony przygotowania go pod graczy, którzy nie ukończyli Przeznaczenia albo ukończyli go na innej gildii niż MZ?
Bo np. w G2 dało się grać bez przejścia G1. Jasne, pomijało się wiele smaczków, ale gra jako tako była spójna i gracz od początku do końca wiedział co ma robić i nie gubił się w fabule.
Jestem ciekawy czy też wyszliście z podobnych założeń, czy raczej Epilog jest nastawiony stricte pod graczy, którzy ukończyli Przeznaczenie?
Odpowiedz
Z tego co miałem okazję uczestniczyć do pewnego momentu w przygotowaniach, to zaryzykuję stwierdzenie, że nieco więcej się straci niż w porównaniu G1 i G2, ale jednakowoż przejść z dużą dozą frajdy się na pewno będzie dało. IMO jednak tracić tyle smaczków i nie przejść wcześniej Przeznaczenia MZ byłoby grzechem.
Odpowiedz
Ja właśnie sam nie wiem, bo utknąłem w Przeznaczeniu na 5 rozdziale i po prostu mi się odechciało grać kompletnie w Gothica. Najwyżej u Majesa obejrzę końcówkę.
Odpowiedz
Grać się spokojnie da. Faktycznie, pewne smaczki i nawiązania będą trochę 'z dupy wzięte' - ale tego i tak 'gracz nie zauważy'.
„Primus in orbe deos fecit timor..."

Odpowiedz
Można i tak... Czyli zaszedłeś do 5R Mrocznymi, nie wiedziałem...

(30.03.2017, 19:28:05)Tituf napisał(a): Grać się spokojnie da. Faktycznie, pewne smaczki i nawiązania będą trochę 'z dupy wzięte' - ale tego i tak 'gracz nie zauważy'.

Tak, tylko szkoda waszej roboty jak tak ma być...
Odpowiedz
(30.03.2017, 19:30:31)Token napisał(a): Czyli zaszedłeś do 5R Mrocznymi, nie wiedziałem...

Mam grubo ponad 100 godzin na Mrocznym, ale nie mam czasu teraz grać. Ostatni raz odpalałem Gothica gdzieś w lutym, jak ferie miałem. Teraz już nawet nie pamiętam co tam się dokładnie działo. Próbowałem to dokończyć, ale właściwie tylko po to, żeby przejść i mieć zaliczone przed Epilogiem, bo już mi się Gothic trochę obrzygał od tego ciągłego grania. I tu nawet nie chodzi o Przeznaczenie, bo gdyby było nudne, to nie grałbym drugi raz w ciągu pół roku w modyfikację na ponad 100 godzin. Po prostu mi się odechciało - nie potrafię tego wyjaśnić. Tak czy siak przed Epilogiem albo dokończę Przeznaczenie albo obejrzę Let's Playa Majesa, bo nie wyobrażam sobie grać w Epilog bez ukończenia Przeznaczenia, tym bardziej, że widziałem już intro.
Odpowiedz
Tak sobie testuję chyba trzeci raz i się zastanawiam, za którym razem mi się znudzi. Mam podobnie jak Lewkooo - każdy zapis i wyjście z gry, a potem szybki powrót do kompa. To rzecz jasna sprawa gustu, ale ja tak właśnie mam.

Testy pomału dobiegają końca. Wprowadzone wcześniej poprawki działają, a te obecne, to już chyba sprawdzą sami gracze w rozgrywce klubowej. Kiedy? Całkiem możliwe, że już na Wielkanoc ruszy wielkie granie. Bądźcie czujni...

Odpowiedz
Niestety wszystko padło w fazie finałowej.
Dziękujemy za uwagę.

Odpowiedz
To znaczy?
Odpowiedz
To znaczy, że wersja 'klub' ukaże się za dni kilkanaście.

Odpowiedz
Michał rozwiązał problem skryptowy jaki się pojawił w ramach innowacyjnej akcji i być może, gdy Prorok szybko zrobi patcha, to aktualne testy zostaną dokończone.

Testy zostaną owszem, dokończone, ale wersja i tak wyląduje w koszu.
Trzeba będzie złożyć kolejna i przetestować to od początku do końca jeszcze raz.

Odsuwa to termin realizacji wersji Klub na czas nieokreślony, z różnych przyczyn, o których nie będę pisał.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości