04.08.2016, 21:49:36
mam jedno pytanie czy można spokojnie zmienić niektóre ustawienia w pliku gothic.ini
Ekwipunek, szybki zapis itp
|
04.08.2016, 21:49:36
mam jedno pytanie czy można spokojnie zmienić niektóre ustawienia w pliku gothic.ini
04.08.2016, 21:53:09
jeśli krew czy wygląd okna ekwipunku to tak - czy inne to już nie wiem ale sądzę ze też tak
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
04.08.2016, 21:56:03
O co dokładnie chodzi?
Na pewno można zmienić zStartupWindowed z 0 na 1 i na odwrót. extendedMenu to samo. scaleVideos to samo. Można tak wymieniać dość długo. Łatwiej byłoby napisać o co chodzi.
04.08.2016, 21:58:02
dobra dzięki za odpowiedz a i chodziło właśnie o miksturki i zapis
Powiększenie ekwipunku :
Wchodzimy do folderu Gothic/System i szukamy pliku Gothic.ini otwieracie go notatnikiem. Następnie szukacie ręcznie lub przy pomocy ctrl + f i wpisujecie invMaxColumns=5 < zmieniamy tutaj na 16 ma wyglądać tak invMaxColumns=16 Zapisujecie plik i cieszycie się powiększonym ekwipunkiem. Jak chcecie wrócić do standardu no to wpisujecie tam 5 . Gra w okienku : Wchodzimy do folderu Gothic/System i szukamy pliku Gothic.ini otwieracie go notatnikiem. Następnie szukacie ręcznie lub przy pomocy ctrl + f i wpisujecie zStartupWindowed=0 < zmieniamy tutaj na 1 ma wyglądać tak zStartupWindowed=1 Szybki użycie mikstury życia / many : Wchodzimy do folderu Gothic/System i szukamy pliku Gothic.ini otwieracie go notatnikiem. Następnie szukacie ręcznie lub przy pomocy ctrl + f i wpisujecie usePotionKeys=0 < zmieniamy tutaj na 1 ma wyglądać tak usePotionKeys=1 Zapisujecie plik w samej grze szybkie użycie mikstury zdrowia jest pod przyciskiem " H " a mikstury many " P " Szybki zapis F5 / Szybkie wczytanie F9 : Wchodzimy do folderu Gothic/System i szukamy pliku Gothic.ini otwieracie go notatnikiem. Następnie szukacie ręcznie lub przy pomocy ctrl + f i wpisujecie useQuickSaveKeys=0 < zmieniamy tutaj na 1 ma wyglądać tak useQuickSaveKeys=1 Przy uruchomieniu Gothica od razu pomija nam oglądanie Logo (reklamy) Pirani oraz JoWooD : Wchodzimy do folderu Gothic/System i szukamy pliku Gothic.ini otwieracie go notatnikiem. Następnie szukacie ręcznie lub przy pomocy ctrl + f i wpisujecie playLogoVideos=1 < zmieniamy tutaj na 1 ma wyglądać tak playLogoVideos=0
06.08.2016, 13:00:12
o właśnie o to mi chodziło! dziękuję!
Poradnik zaktualizowany o kilka nowych rzeczy
26.08.2016, 17:06:37
Pod przyciskiem "P".
Even if the morrow is barren of promises...
Nothing shall forestall... my return.
A tak swoją drogą, zdecydowanie nie polecam używania szybkiego zapisu. Z tego co mi wiadomo (w tym własnego doświadczenia), może powodować znikanie postaci.
06.09.2016, 19:46:20
witam,
zmieniłem sobie ilość kolumn w inwentarzu i ustawiłem szybkie potiony i gdy próbuje zapisać wyświetla mi komunikat:odmowa dostępu. Ktoś coś poradzi?
06.09.2016, 19:49:02
Może masz plik ustawiony jako "tylko do odczytu" albo "read only"?
06.09.2016, 20:00:28
już działa, zmieniłem sobie uprawnienia
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|