28.03.2020, 21:05:07
Cieszy fakt, że prace wyraźnie przyspieszyły, bo jeszcze niedawno trwał pewien marazm a teraz kolejne informacje pojawiają się stosunkowo często. Premiera coraz bliżej...
Przebieg prac nad Imperium Popiołów
|
28.03.2020, 21:05:07
Cieszy fakt, że prace wyraźnie przyspieszyły, bo jeszcze niedawno trwał pewien marazm a teraz kolejne informacje pojawiają się stosunkowo często. Premiera coraz bliżej...
01.04.2020, 09:47:20
Przetestowaliśmy z Erwinem aktualną wersję. Najważniejsze rzeczy - grywalność zadań i balans. Pozostało żmudne sprawdzanie innych aspektów, może pobocznych, na które gracz nie zwraca zbytnio uwagi, ale jednak ważnych. Co ciekawe - osiągnęliśmy zbliżone statystyki grając pod siłę i zręczność, co pokazuje na wyważony balans.
Zadania są na razie bardzo różnorodne. Mnie osobiście bardzo się podobają. Coś dla siebie znajdzie myśliwy, poszukiwacz, romantyk czy detektyw... Jest i sporo roboty dla wojownika, ale to jeszcze nie ten etap gry i pewnie w kolejnej wersji to będą już prawdziwe wyzwania bitewne. Dużo się na razie dzieje w dwóch ośrodkach - na plaży i w obozie na bagnie. Erwin dał się poznać jako zdolny spacerzysta i wzorem Michała też przygotował dla graczy parę 'niespodzianek'. Czas gry przyjemnie mnie zaskoczył i pozwolił na osiągnięcie 12 poziomu. Wystarczy. I malutki spoiler:
„Primus in orbe deos fecit timor..."
01.04.2020, 09:53:45
Tak sobie gram w Przeznaczenie i właśnie skończyłem wątek Kruka w Jarkendarze. Grałem trochę myśląc o nadchodzącym IP jeśli chodzi o wstępną sytuację polityczną, rozkład strategicznych lokacji i ewentualnych miejsc do eksploracji(bo bardzo mnie cieszy, że w każdym modziku dodajecie nowe roślinki i skarby, dzięki czemu człowiek czuje się wynagrodzony za przedarcie się przez hordy bestii, czy zajrzenie w miejsce do którego zwykle by nie pomyślał żeby zajrzeć).
Zazwyczaj traktowałem Jarkendar jako takie miejsce do pójścia, żmudnego odklepania i ruszenia dalej, jednak obecne przejście sprawiło, że mam ochotę jeszcze raz pozwiedzać w odświeżonej wersji, jaką zafunduje nam IP :D
Zapamiętajcie dzień, w którym PRAWIE schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa!
01.04.2020, 11:28:59
Ja planuję zagrać w tę wersję ponownie. Inną drogą, innymi sposobami, tak żeby jeszcze sprawdzić na ile się da, jakieś alternatywne podejścia do poszczególnych tematów.
Dodaliśmy do gry trochę zachowań / rutyn postaci, które wcześniej były rzadko stosowane ( można to zauważyć na screenie Titufa ). Różne fanty do znalezienia na pewno będą. W tym momencie już jest ich część dodana do świata. Tak zwanych "smaczków" też nie braknie. Wszystko idzie w dobrym kierunku
01.04.2020, 11:53:18
Świetne informacje dla mnie zawsze najważniejszą rzeczą oprócz fabuły było właśnie eksplorowanie i bycie za to wynagradzanym np jakimś smoczym korzeniem czy
Rutyny to bardzo miły smaczek, zawsze ten aspekt ceniłem w Gothicu i modach. Ciekawe tylko co Randolph robi na plaży...
01.04.2020, 17:04:12
Moje modły zostały wysłuchane i oto będą rozbudowane rutyny w modziku
Pozostaje czekać w coraz większej niecierpliwości
01.04.2020, 17:40:54
Cytat:Moje modły zostały wysłuchane i oto będą rozbudowane rutyny w modziku w pewnych aspektach aż za bardzo pewne rzeczy przyszło przerabiać z powodów dialogowo logicznych scenariuszowo... połowa zadań jest już gotowa, druga połowa w różnej (czasem zaawansowanej) fazie realizacji konstrukcja logiczna całości może niektórych zaskoczyć i to nawet bardzo... podobnie jak rozliczne reminiscencje we wszelkich aspektach
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
02.04.2020, 11:32:32
Zobaczymy, ilu znowu graczy zostanie odsianych przez wymagające zadania, którym nie będą w stanie sprostać.
02.04.2020, 11:41:08
Nie wiem czy będą chętni, ale możliwe, że powróci po raz ostatni Arena (Klub). Na razie nie układamy pod tym kątem akcji, ale już istniejące zadania też wymagają pomyślunku. Tradycyjnie - nie będzie prowadzenia za rączkę poprzez dziennik, a nawet dialogi.
02.04.2020, 12:42:25
Cóż, ogrywam właśnie Przeznaczenie z myślą o odświeżeniu całej Sagi, żeby na świeżo być gdy IP wyjdzie. Czuję się głęboko związany z Waszymi produkcjami i z wielką chęcią podejmę wyzwanie Areny, jeśli tylko zostanie ona zorganizowana. Wszystkim potencjalnym kandydatom zaś mówię: taka rywalizacja podnosi rozgrywkę do jeszcze wyższego poziomu zaangażowania i satysfakcji!
02.04.2020, 12:46:27
Oczywiście cofam info, że "gra będzie na kilka godzin". Wkręcałem was Drogie Dzieci, jak zwykle zresztą.
"Only The Strong Survive!"
03.04.2020, 11:58:42
Mam jedną tylko prośbę odnośnie balansu, będę bardzo wdzięczny za jej uwzględnienie - obniżcie troszkę koszta nauki niektórych trofeów. W całym Jarkendarze w 2 rozdziale są bodajże 2 lub 3 cieniostwory np, więc jeśli ich rogi(tak jak w pewnym innym modzie) nie są bardzo ważne do jakichś zadań/specakcji to niech nie kosztują 5PN.
05.04.2020, 16:35:39
Niespecjalnie pamiętam zakończenie wątku piratów w Przeznaczeniu. Pamiętam natomiast, że pojawiły się tam widoczne nawiązania do Piratenleben (swoją drogą świetny mod - polecam) takich jak choćby postać Rhena. Patrząc na screena od Titufa nie dostrzegłem tam piratów co wiązało by się oczywiście z fabułą wyżej wymienionej modyfikacji i opuszczeniem przez nich swego obozu. Mylę się? Pytam z czystej ciekawości.
05.04.2020, 16:42:03
Tak, wątek piratów w Przeznaczeniu, potwierdzony akcją w Epilogu, skutkuje brakiem tej frakcji w IP.
05.04.2020, 17:24:56
Jesteśmy właśnie na etapie budowy najbardziej ekscytującej i obfitującej w epickie akcje części gry. Jest przy tym mnóstwo mrówczej pracy przy detalach oraz ogrom roboty Erwina przy smaczkach z pozycji Spacera.
"Only The Strong Survive!" |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|