14.05.2016, 15:34:14
z przyczyn skryptowym musielismy usunąć zapowiadaną wczesniej runę Pirokineza.
Niestety także nowy sposób oddawania pancerzy i szat, który nie działa prawidłowo na słabszych komputerach.
Przerobione zostało również działanie niektórych pułapek, bo testy wykazały ich nieefektywność.
Kilka zadań zostało usuniętych i wstawione zostały inne na podobnych szkieletach skryptowych, ale bardziej atrakcyjne dialogowo i wizualnie.
jako Łowca Smoków na pewno nie
to bardzo kosztowna gildia
przedmiotów - nagród do sprzedaży jest niezbyt wiele
złoto ogólnie jest pocięte mocno w stosunku do Global PL - ale wszystkie gildie poza Łowcami Smoków chyba będą miały go wystarczająco dużo na bieżace --podkreslam na bieżące potrzeby
są wysokie koszta bieżące co wykazały testy Maga Wody
dominuje złoto, mikstury i inne przedmioty podnoszace statystyki
pancerzy w grze d znalezienia praktycznie nie ma poza drobnymi wyjątkami
inne rzeczy oczywiście mozna sprzedać, w tym w tzw skupach specjalnych, opartych o skrypt handlu rogami cieniostwora u Bustera
oczywiście także u Mistrzów Gildyjnych można sprzedawać różne rzeczy za pełną cenę - przy czym wykorzystaliśmy tu nasze skrypty DS z Global PL w tym zakresie, aczkolwiek zmodyfikowane co do asortymentu i cen
nadal , choć skrypt został zmodyfikowany i nie sa to już tak opłacalne jak w Global PL
można znaleźć w głebinach rzeczy i miejsca których wołabym żeby tam nie było, ale ja nie mam poczucia humoru :D
to niej żaden pomysł z Returning - oni nie mieli własnych pomysłów (prawie) :D
tak to mielismy już w Global PL i dostawało się po wykonaniu zadania dla Lestera -
uznałem to jednak ostatecznie za gówniany pomysł i niedawno usunąłem definitywnie tenże śpiwór
a dlaczego - pomyśl sam
to nie sa takie proste rzeczy do zrobienia - samo dodanie nowej ścieżki muzycznej zajęło realnie ponad dwa miesiące i było drogą cierniową
ale będzie bardzo dużo ziela w znacznie rozszerzonej nawet w stosunku do Global postaci :D
zaznaczam przy tym, że obecna ekipa DT sama z siebie jest "czysta" i jest przeciwna narkotykom w jakiejkolwiek postaci - miękkiej, twardej czy papkowatej , a wykorzystanie motywów ziela ma wyłącznie charakter urozmaicenia zadaniowego gry.
2500 MB wolnego RAM (granicznie minimalnie 2000)
tyle potrzeba i jak ktoś ma mniej to będzie miał problemy - to już raczej pewne
a ja nie będę dostosowywał nowych akcji skryptowych do poziomu sprzętowego z przed 10 lat i zubażał gry w nieskończoność
Niestety także nowy sposób oddawania pancerzy i szat, który nie działa prawidłowo na słabszych komputerach.
Przerobione zostało również działanie niektórych pułapek, bo testy wykazały ich nieefektywność.
Kilka zadań zostało usuniętych i wstawione zostały inne na podobnych szkieletach skryptowych, ale bardziej atrakcyjne dialogowo i wizualnie.
Cytat:Nie będę musiał się już zastanawiać, czy trwonić majątek, czy też oszczędzać. I tak pewnie kończąc grę będę posiadał mnóstwo złota.
jako Łowca Smoków na pewno nie
to bardzo kosztowna gildia
Cytat:.Czyli, kolejnym argumentem za tym, aby się nie przejmować cenami, to Wasze zagwarantowanie, że zdolny poszukiwacz nie będzie biedny, bo twórcy nagrodzą go właściwą nagrodą w postaci potencjalnych przedmiotów do sprzedania, czy się mylę?
przedmiotów - nagród do sprzedaży jest niezbyt wiele
złoto ogólnie jest pocięte mocno w stosunku do Global PL - ale wszystkie gildie poza Łowcami Smoków chyba będą miały go wystarczająco dużo na bieżace --podkreslam na bieżące potrzeby
są wysokie koszta bieżące co wykazały testy Maga Wody
Cytat:Jak to "niezbyt wiele". Mam przynajmniej nadzieję, że można je wykorzystać w inny sposób? Czy będą to przedmioty po prostu bez ceny?
dominuje złoto, mikstury i inne przedmioty podnoszace statystyki
Cytat: Miałem tutaj bardziej na myśli powielone rodzaje zbroi, broni - kije, miecze, łuki. Przeróżnego rodzaju rośliny, trofea. Czy też mało użyteczne kielichy, misy, talerze itd. Nie powiesz chyba, że tego wszystkiego nie sprzedam?
pancerzy w grze d znalezienia praktycznie nie ma poza drobnymi wyjątkami
inne rzeczy oczywiście mozna sprzedać, w tym w tzw skupach specjalnych, opartych o skrypt handlu rogami cieniostwora u Bustera
oczywiście także u Mistrzów Gildyjnych można sprzedawać różne rzeczy za pełną cenę - przy czym wykorzystaliśmy tu nasze skrypty DS z Global PL w tym zakresie, aczkolwiek zmodyfikowane co do asortymentu i cen
Cytat:I jeszcze co do kosztowności nadal będzie można je opchnąć u "tej" osoby? Pamiętam, że była to niezwykle opłacalna znajomość.
nadal , choć skrypt został zmodyfikowany i nie sa to już tak opłacalne jak w Global PL
Cytat:1. Oglądając wątek z Galerii Przeznaczenia naszła mnie pewna myśl. Głębiny wodne. Co możecie mi o nich powiedzieć? Warto poświęcić czas na ich eksploatację? Pamiętam w podstawce, że znalazło się dość dużo miejsc, w które warto się wybrać. Chociażby wrak statku, czy przybrzeżne znaleziska, perły, kosztowności.
można znaleźć w głebinach rzeczy i miejsca których wołabym żeby tam nie było, ale ja nie mam poczucia humoru :D
Cytat:2. Sen będzie możliwy TYLKO w wybranych miejscach? Mieliście w planach dodać opcję zbliżoną koncepcją do "kożucha" z Returning, według mnie to bardzo ciekawy pomysł?
to niej żaden pomysł z Returning - oni nie mieli własnych pomysłów (prawie) :D
tak to mielismy już w Global PL i dostawało się po wykonaniu zadania dla Lestera -
uznałem to jednak ostatecznie za gówniany pomysł i niedawno usunąłem definitywnie tenże śpiwór
a dlaczego - pomyśl sam
Cytat:3. Co do dźwięków. Zmienialiście, lub dodaliście, dźwięki na zalesionych terenach? Różnorakie ptactwo, czy w oddali słyszalna zwierzyna?
Sound ambient. Coś? Ktoś? W Gothic 2 NK reprezentował dość hmm nieciekawy efekt.
to nie sa takie proste rzeczy do zrobienia - samo dodanie nowej ścieżki muzycznej zajęło realnie ponad dwa miesiące i było drogą cierniową
ale będzie bardzo dużo ziela w znacznie rozszerzonej nawet w stosunku do Global postaci :D
zaznaczam przy tym, że obecna ekipa DT sama z siebie jest "czysta" i jest przeciwna narkotykom w jakiejkolwiek postaci - miękkiej, twardej czy papkowatej , a wykorzystanie motywów ziela ma wyłącznie charakter urozmaicenia zadaniowego gry.
2500 MB wolnego RAM (granicznie minimalnie 2000)
tyle potrzeba i jak ktoś ma mniej to będzie miał problemy - to już raczej pewne
a ja nie będę dostosowywał nowych akcji skryptowych do poziomu sprzętowego z przed 10 lat i zubażał gry w nieskończoność
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
"Only The Strong Survive!"