08.04.2016, 21:22:40
Chciałbym się zwrócić z takim zapytaniem. Czy w Przeznaczeniu został rozwinięty jakkolwiek proces awansu na Maga Ognia? Jak wiemy, w podstawce mamy do zrobienia 3 questy, które nie są jakoś specjalnie wybitne, jeśli chodzi o ich zaawansowanie. Ogólnie sam proces przejścia z poziomu nowicjusza do Maga Ognia to kwestia wykonania paru questów: posprzątaj, rozdaj kiełbasę, potem klupnij (uderz dla ludzi spoza Śląska) golema kradzioną pałką, znajdź runę (mniejsza, że nowicjusze, którzy wykonują próbę ognia z tobą są tam zbędni) i jesteśmy znawcami magii Innosa. Od zera do bohatera w ciągu jednego dnia. No prawie, bo po awansie i tak nikt nas dalej nie szanuje w tym klasztorze. Zero reakcji otoczenia na to, kim jesteśmy. W Nocy Kruka to już w ogóle spłycono proces dołączania do gildii podstawowych, a to jak dla mnie najciekawszy etap gry. Próba zostania czeladnikiem (w ogóle nie czuć, że zostaliśmy obywatelem Khorinis, nawet ubrań codziennych nie zdobywamy w normalny sposób- zanika też waga tego, bo za szybko możemy dołączyć do głównych frakcji) i wykonywanie questów przynależnościowych. W podstawce czułem straszny niedosyt w tym aspekcie. Mało tych questów, gdzie mamy za zadanie się wykazać, by dołączyć do "możnych" tego świata. Dobra, uciekło mi w tym wszystkim główne pytanie: zrobiono coś, by wydłużyć procesy zachodzące w gildiach (najbardziej interesuje mnie klasztor Innosa, no ale spytam generalnie)? Czy świat bardziej reaguje na naszą pozycję społeczną? Czy w części dialogów uwzględniania jest nasza gildia i są one przynajmniej lekko zmienione w takich wypadkach? Wiem, że pojawiła się odpowiedź, że dodano parę questów do każdej gildii podstawowej, ale chciałbym wiedzieć coś więcej. Jak komuś chce się to przeczytać i odpowiedzieć co nieco byłbym wdzięczny. Pozdrawiam serdecznie. ~oczekujący na Przeznaczenie