02.04.2017, 09:15:11
Z tego co wiem to w l'hiver unbalanced 1.4 się to pojawiło, bugował się tor lotu strzał, czasem pojawiały się dziwne wygibasy z postacią.
Przebieg prac nad Przeznaczeniem
|
02.04.2017, 09:15:11
Z tego co wiem to w l'hiver unbalanced 1.4 się to pojawiło, bugował się tor lotu strzał, czasem pojawiały się dziwne wygibasy z postacią.
02.04.2017, 09:20:36
(01.04.2017, 22:56:59)Token napisał(a): Ja nie proponuję, byście to wstawiali (choć wygląda to super IMO i gdyby się dało...), ale tak chciałbym zapytać - co o tym sądzicie? Z tego co wiem to zostało już wydane wraz z wszelakimi skryptami. Wyglada to na pierwszy rzut oka niezle ale nie wydaje mi sie, aby to bylo w tej grze potrzebne. System celowania sprawdza sie tak jak powinien i nawet pasuje do tej gry. Poza tym przynajmniej po filmiku widac, ze celnosc zalezy glownie od gracza to czy potrzebne by bylo rozwijanie umiejetnosci strzeleckich? Ale zbieranie strzal fajne
02.04.2017, 09:46:27
Tak, chyba właśnie l'hiver to wykorzystywał i z tego co wiem to wiele modów powstających ma w planach właśnie wykorzystanie tego. Tak, zdaję sobie sprawę, że z wielu przyczyn jest niewykonalne umiejscowienie takiego systemu celowania w G2P. Choć nie ukrywam, że zawsze tego mi brakowało w Gothicu, nadałoby to dystansowcom zupełnie innej jakości gry. Fakt jednak faktem, że stare gothicowe rozwiązania również się sprawdzają w zupełności.
02.04.2017, 10:19:57
(02.04.2017, 09:46:27)Token napisał(a): , ze celnosc zalezy glownie od gracza to czy potrzebne by bylo rozwijanie umiejetnosci strzeleckich?skoro tak, to dla gry jest to zupełnie bezsensowny i naruszający balans gadżet tematu nie było
NIE JESTEM ATEISTĄ - WIERZĘ W HEAVY METAL
"Only The Strong Survive!"
06.04.2017, 12:34:54
Tak z ciekawości tylko zapytam, co oznacza parametr "item_mission"?
06.04.2017, 12:37:19
jeśli tak oznaczony jest jakiś przedmiot , to ciało, w którym się ono znajduje nie znika z gry tak długo jak ten item się w nim znajduje, chyba że jego usunięcie jest wymuszone skryptowo w skrypcie nadrzędnym
13.04.2017, 00:40:36
Jak wersja 1.4 wjedzie to biorę chorobowe w pracy :D
13.04.2017, 00:53:31
Dawaj w klubie w Epilog Karwallo lepiej.
13.04.2017, 02:06:14
Nie mogę grać Epilogu bo nie przeszedłem Przeznaczenia, kiedyś grałem ale potem format był robiony i save gdzieś wyparował, a nawet jeżeli bym go znalazł gdzieś na kompie to i tak by nie działał z nowszymi wersjami Przeznaczenia a wracać do wersji w którą grałem też bez sensu skoro z tego co czytałem parę rzeczy nie działa jak powinno. Na wieśka 3 już nie mogę patrzeć i mam ochotę na Gothica ale muszę wytrzymać do wersji 1.4 aż wyjdzie
No i poza tym już byłem w klubie Przeznaczenia ale nie byłem w stanie "stawić czoła" arenie gladiatorów z wielu powodów czasowych i takie tam. Także raczej nie będę się pchać tam gdzie wiem, że mógłbym nie spełnić czyiś oczekiwać co do zdawania bieżącej relacji z postępów w grze.
13.04.2017, 12:28:47
Tak naprawdę to wersja 1.4 jest niemal gotowa.
Pozostało kilka rzeczy do zmiany lub poprawy oraz czekamy jeszcze jakiś czas na propozycje uzupełnień i zmian od graczy. Podkreślam jedno - chodzi nam o doszlifowanie pewnych rzeczy, wygładzenie, uporządkowanie , jednoznaczne rozwianie pewnych zawiłości czy nielogiczności w nieinwazyjny sposób i to wszystko. Generalnie ekipa i ja też uważamy G2 P za kompletny i nie wymagający rozbudowy. Myślę, że wersja będzie gotowa niedługo, skompilowana, uploadowana i będzie czekać na wspólną prezentację z Epilogiem w SPECIAL EDITION.
15.04.2017, 22:50:06
Wersja 1.4 wyjdzie razem z Epilogiem w okolicach majówki czy szybciej/później?
15.04.2017, 23:01:41
To nie tak.
W okolicach majówki wyjdzie wersja KLUB Epilog. A jak uznamy że można pokazać Epilog innym to go pokażemy. Może za trzy miesiące od chwili gdy Klub skończy grę, może za pół roku... A wersja 1.4 pojawi się jak już wszyscy nacieszą się Epilogiem i damy fanom pamiątkę, gdzie jest nieco estetyczniej , bardziej digital w drobiazgach i tylko. Bazową wersją dla graczy jest wersja 1.3 a 1.4 to wersja kolekcjonerska, a kolekcjonerom należy się produkt mega dopracowany. Wersja 1.3 jest niemal idealna, bo nikt nie zgłaszał niczego poza estetyką i drobiazgami, jest w pełni grywalna we wszystkich gildiach i zadaniach pobocznych. Polerujemy ją w 1. 4 i tylko , tak jak się tunninguje sprawdzone ulubione auto.
15.04.2017, 23:05:10
Ajjj to chyba jednak zagram tą wersję 1.3 :D Tyle czasu byłem wstrzemięźliwy bo myślałem że 1.4 zaraz ma wyjść, ale skoro sprawa jest tak postawiona to zaraz się zabiorę do ściągania :D
12.05.2017, 23:26:58
Kompletny wykaz tego zostało zrobione do wersji 1.4 znajduje się w oddzielnym temacie a cząstkowe informacje o tym z tego tu tematu usuwam.
23.05.2017, 18:14:28
A czyli jak zrozumiałem lepiej na razie ściągnąć wersję 1.3 i ją przejść niż czekać na 1.4? bo po Epilogu czuję niedosyt! No nic ściągam i czas rozpocząć od nowa przygodę!
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|